Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το ένα λάθος μετά το άλλο από το υπ. Παιδείας – Κανονικά η λειτουργία του Τμ. Τουρισμού στο Ιόνιο

Μνημειώδης άγνοια για τον αριθμό των τμημάτων που αναστέλλει το υπουργείο – 37 και όχι 38 τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν το 2020-2021

Το ένα λάθος μετά το άλλο έκανε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τον αριθμό των υπό αναστολή πανεπιστημιακών τμημάτων δημιουργώντας σύγχυση και αναστάτωση.

Με μια τρίτη κατά σειρά ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι τελικά τα πανεπιστημιακά τμήματα των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται …μέχρι νεωτέρας είναι 37 και όχι 38, καθώς στη δεύτερη «διορθωτική» ανακοίνωση που εξέδωσε είχε προστεθεί «εκ παραδρομής» το τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου που ήδη …λειτουργεί.

Το υπουργείο αρχικά ανακοίνωσε ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 είναι 37. Λίγο αργότερα εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε πως τα τμήματα είναι 38, για να ακολουθήσει και τρίτη ανακοίνωση (που μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί στους δημοσιογράφους, αλλά βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου) που αναφέρει ότι τελικά τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν είναι 37.

Μετά την κατάργηση της Νομικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Πατρών, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αναστείλει αιφνιδιαστικά τη λειτουργία των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνονταν στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπλήρωναν φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Τελικά η λειτουργία τους «μπαίνει στον πάγο» ώστε, σύμφωνα με το υπουργείο, να αξιολογηθούν και να επανεξεταστούν. Σε αναβρασμό βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων, αφενός γιατί κάποιοι ενημερώθηκαν μια ημέρα πριν τη δημοσίευση της απόφασης ή δεν ενημερώθηκαν καθόλου, αφετέρου γιατί ήδη είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες στελέχωσης των νέων τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερωθεί ότι τα νέα τμήματα θα περάσουν από «κόσκινο» από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ωστόσο δεν γνώριζαν ότι το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αναστέλλει τη λειτουργία τους και η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στόχος «είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή (σ.σ. ΑΔΙΠ), στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε νέα τμήματα πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον, αλλά και για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη εν συνόλω».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!