Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίησή Π.Ι.Ν. για τα μέτρα στήριξης των Αθλητικών Σωματείων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Αθλητικά Σωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συμπεριλαμβάνονται στον «Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α)», με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Α.1053/2020, ΦΕΚ 949/Β/21-3-2020) οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας 9311, 9312, 9313, 9319 και με τις υποκατηγορίες τους (εξαψήφιων και οκταψήφιων).

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού περιλαμβάνουν τα εξής:

* Παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 ή που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως και την 30/4/2020. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες ως άνω οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

* Αναστέλλεται μέχρι και την 31/08/2020 η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά τις 11/03/2020 οφειλών των ανωτέρω προσώπων.

* Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.

* Στην περίπτωση που εργαζόμενοι επιχειρήσεων (μέρος ή όλοι) τίθενται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους και ο οικείος εργοδότης καταγγείλει αυτή, καθώς και την περίπτωση που, μετά την ολοκλήρωση του μέτρου, οι επιχειρήσεις δεν διατηρούν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, η παράταση ή η αναστολή παύει αυτοδικαίως και οι οφειλές βαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις, βάσει της αρχικής ημερομηνίας βεβαίωσης.

Επισημαίνεται ότι από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. – κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημοσίου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους- ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

«Ο αθλητισμός σε όλες τις εκφράσεις και τις δραστηριότητες του είναι στις προτεραιότητές μας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία στηρίζει εμπράκτως τα Αθλητικά Σωματεία, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες με ουσιαστικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την εμφάνιση του κορωνοϊού και να μπορέσουν να διατηρηθούν ζωντανοί οργανισμοί με το κοινωνικό και πολιτισμικό έργο που επιτελούν», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!