Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου για τη σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και φόρου τιμής στους ήρωες του έπους του 1940. Η τόλμη, το σθένος ψυχής, η γενναιότητα, η φιλοπατρία που οδήγησαν αυτούς τους ήρωες στο πρώτο μεγάλο ΟΧΙ ενάντια στο φασισμό αποτελούν και σήμερα παράδειγμα.
Παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς και για τη νέα γενιά. Σεβασμός και ευγνωμοσύνη αρμόζουν στους πρωταγωνιστές και αποτελεί χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη. Με τις λιγοστές της δυνάμεις μια φτωχή και μικρή χώρα, η Ελλάδα, έγραψε λαμπρές σελίδες δόξας στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας της.
Μπορεί, λόγω των συνθηκών, φέτος οι εορτασμοί να έχουν λιτό χαρακτήρα, αλλά τιμούμε το έπος του ’40 και διατηρούμε υψηλό το πατριωτικό μας φρόνημα.
Εκτιμούμε το αγαθό της ελευθερίας που κατακτήθηκε με θυσίες και αγώνες και παραμένουμε προσηλωμένοι στις αξίες και τις αρχές που διαχρονικά αποτελούν παρακαταθήκη του λαού μας, αξίες που αποτελούν οδηγό μας για το παρόν και το μέλλον.
Έτσι θα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι με αισιοδοξία τις σύγχρονες προκλήσεις και μάχες που καλούμαστε να δώσουμε.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!