Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση Αυλωνίτη για το Αχίλλειο (vid)

Σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη με θέμα την αποκατάσταση της εικόνας εγκατάλειψης του «Αχιλλείου» ανακτόρου κατά την οποία, από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Βουλευτής επεσήμανε με παραστατικό τρόπο και δια φωτογραφιών, τις οποίες προσκόμισε, την υφιστάμενη –απαράδεκτη- και επικίνδυνη εικόνα που παρουσιάζει το Αχίλλειο και ειδικότερα, ο πρώτος όροφος, ο οποίος είναι ένας τεράστιος ερειπιώνας που αποδεικνύει την πλέον των δύο δεκαετιών εγκατάλειψη του Μουσείου.

Ζήτησε δε την παραίτηση της διοίκησης της ΕΤΑΔ και οποιουδήποτε άλλου πολιτικά υπευθύνου. Επιπλέον, τόνισε ότι το «Αχίλλειο» χρειάζεται εντός των αμέσως προσεχώς ημερών τεχνική παρέμβαση διότι θεωρεί ότι, λόγω του επικείμενου χειμώνας και των βροχοπτώσεων θα επέλθουν, ασυγκρίτως μεγαλύτερες βλάβες όχι μόνο στις οροφογραφίες, ελαιογραφίες, στους ζωγραφικούς πίνακες, στον κινητό αρχαιολογικό πλούτο, αλλά κυρίως στη στατικότητα του όλου κτιρίου.

Η απάντηση του Υφυπουργού :

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!