Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Έκλεισε η φοιτητική Λεσχη του Ιονίου Παν/μιου – Η απάντηση του συντονιστικού κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ.

Απάντηση στο παράνομο κλείσιμο της φοιτητικής λέσχης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου με απόφαση της συνέλευσης συντονιστικού κατάληψης του Τ. ΗΧ. ΕΙ έγινε παρέμβαση στο φοιτητικό εστιατόριο με στόχο να κλείσει το ταμείο για τη δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών.

Το απόγευμα της Παρασκευής μέλη του συντονιστικού προσπάθησαν ειρηνικά να κλείσουν το ταμείο δεχόμενη  διαρκείς λεκτικές και σεξιστικές επιθέσεις από τους εργαζόμενους της Χούτος Catering.

Στη μεσημεριανή παρέμβαση  η δράση κύλησε ειρηνικά χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Άτομα του συντονιστικού ενημερώθηκαν ότι υπήρξε η ενδεχόμενη εντολή από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο το φοιτητικό εστιατόριο να παραμείνει κλειστό το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ενημερώθηκαν τα μέλη του συντονιστικού φοιτητών το φοιτητικό εστιατόριο άνοιξε μετά από πρωτοβουλία των εργαζόμενων.

Αντίθετα το απόγευμα του Σαββάτου τα φοιτητά αντιλήφθηκαν ότι το φοιτητικό εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό επικαλούμενο τις δύο συναπτές παρεμβάσεις από το συντονιστικό φοιτητών με στόχο τη δωρεάν σίτιση για όλα τα φοιτητά και την εξολοκλήρου τήρηση της σύμβασης της Χούτος Catering με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το απόγευμα του Σαββάτου 11/3 στις 5:30 μμ υπό κανονικές συνθήκες στο χώρο του φοιτητικού εστιατορίου θα σερβιριζόταν το βραδινό φαγητό. Σήμερα, Σάββατο 11/3 με την ανοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου η Χούτος Catering επικαλέστηκε την ψευδή δήλωση ότι μέλη του συντονιστικού παρεμπόδισαν τη διαδικασία σίτισης των φοιτητών. Τέτοιο συμβάν δεν έχει λάβει ποτέ χώρα στο φοιτητικό εστιατόριο αντίθετα υπάρχει το χθεσινό (10/3) παράδειγμα συνεργασίας φοιτητών με τους εργαζόμενους της Χούτος Catering.

Το συντονιστικό φοιτητών κατέχει τις ανάλογες μαρτυρίες και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τον ψευδή χαρακτήρα αυτής της δήλωσης.

Το κλείσιμο του φοιτητικού εστιατορίου αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα ρητορικής μίσους προς όλους τους φοιτητές και μη του Ιονίου Πανεπιστημίου ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Η προβοκατόρικη στάση του Ιονίου Πανεπιστημίου εναντίον του συντονιστικού φοιτητών και της δεακήμερης κατάληψης του Τ. ΗΧ. ΕΙ. δείχνει για ακόμα μία φορά τη διχαστική στάση έναντι των φοιτητών.

Η πραγμάτωση της απειλής της διακοπής της σίτισης αποτελεί απόπειρα τρομοκρατίας των φοιτητών και μη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και μη να δράσουν αλληλέγγυα έναντι της ρητορικής μίσους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Χούτος Catering να μη συνυπογράψουν την επίθεση των εργοδοτών τους εναντίον των φοιτητών.

Απαιτούμε την έμπρακτη και δεδομένη στήριξη του συλλόγου καθηγητών στο εν λόγω ζήτημα και να μη συνυπογράψουν την εν λόγω στάση με την ανοχή τους. Απαιτούμε δικαιωματικά τη λειτουργία του φοιτητικού εστιατορίου και υποχρεωτική με βάση τη σύμβαση διανομή φαγητού στους φοιτητές. Απαιτούμε δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές του Ιονίου πανεπιστημίου δίχως ταξικά-οικονομικά κριτήρια.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης των φοιτητών και μη δεν δύναται να γίνουν αποδεκτές και θα βρουν τη φοιτητική και μη κοινότητα απέναντί τους.

Καμία ανοχή στην παραβίαση των φοιτητικών μας δικαιωμάτων.

 

Συντονιστικό Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!