Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Νότου

Επιστολή με την οποία ζητά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας για το ζήτημα των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου που ζητούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, για το οποίο το @kerkyrasimera.gr έκανε σχετικό ρεπορτάζ,  ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Νότιας Κέρκυρας

Η επιστολή – ανακοίνωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκε τους εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση (στο αμαξοστάσιο). Διεκδικούν την καταβολή των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του έτους 2021 καθώς και την επισκευή και σωστή συντήρηση των οχημάτων της καθαριότητας.

Κατήγγειλαν ότι τα οχήματα είναι σε κακή κατάσταση με συνέπεια να μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια των ίδιων αλλά και να αποτελούν τα οχήματα δημόσιο κίνδυνο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει την γνώμη ότι τα ΜΑΠ πρέπει να δίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μήνα-μήνα και όχι στο τέλος του χρόνου. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις συνθήκες – μέτρα ασφάλειας κατά την ώρα της εργασίας.

Γι αυτό πρέπει η Δ. Αρχή να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τα οχήματα πρέπει να είναι καλοσυντηρημένα και ασφαλή. Να ελέγχονται τακτικά από αρμόδιο τεχνικό, ή έκτακτα όταν επισημαίνεται βλάβη από τους χρήστες.

Είναι γνωστό ότι ο τομέας της καθαριότητας στη χώρα μας καταγράφει ετησίως μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, τα οποία συχνά καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη και με την λειτουργία της καθαριότητας επτά ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο.

Πρέπει να έχει επαρκές μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα, ώστε η αποκομιδή να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα.

Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, με την παρουσία εκπροσώπων τους.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!