Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού ζητάει η ΛΑΣΥ για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τον «Μπάλλο»

Αίτημα προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νίκο Μουζακίτη, κάνει η περιφερειακή παράταξη ΛΑ.ΣΥ., προκειμένου το σώμα να συνεδριάσει εκτάκτως και δια ζώσης με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες και τη λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν».

Συγκεκριμένα, η παράταξη απευθυνόμενη στον πρόεδρο, αναφέρει:

Για μια ακόμα χρονιά, πριν αρχίσει ο χειμώνας, επαναλήφθηκαν στα νησιά μαςοι καταστροφές, τα σοβαρά προβλήματα, ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, αυτήν τη φοράμε ιδιαίτερη ένταση στην Κέρκυρα και την Ιθάκη,εξαιτίας της έλλειψης έργων και σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Δυστυχώς, στην πρόσκληση για την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις22&23/10/2021, δεν εντάσσεται από την Περιφερειακή Αρχή, ως θέμα, η συζήτηση της κατάστασης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες από τα φαινόμενα “ΑΘΗΝΑ” και “ΜΠΑΛΛΟΣ”. Ζήτημα που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να είναι η πρώτη προτεραιότητα της περιφέρειας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του λαού.

Ζητάμε:

-Να συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΑ και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ το Περιφερειακό Συμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα

-Να αποζημιωθούν στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά, στις μικρές επιχειρήσεις στο αγροτικό-κτηνοτροφικό κεφάλαιο.

-Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά στις πόλεις και στα χωριά για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν κάτοικοι και περιουσίες από νέες καταστροφές.

-Άμεση συντήρηση με όλα τα αναγκαία έργα του επαρχιακού, δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!