Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στο Επιμελητήριο ζητά ο οικονομικός επόπτης Σπύρος Σιμάτης

Με «Δήλωση – Αίτηση» που κατέθεσε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Σπύρος Σιμάτης και η οποία κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, ζητά έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο της Διοικητικής και Οικονομικής λειτουργίας του Επιμελητηρίου, από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Ο κύριος Σιμάτης ισχυρίζεται μεταξύ των άλλων ότι «Ο προϋπολογισμός του 2020, με τις δύο εκθέσεις που προβλέπονται στο άρθρο 77, ουδέποτε υπέγραψε και ουδέποτε ήρθαν προς συζήτηση σε κάποια συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής όπως ορίζει ο νόμος».
 
Επίσης ο κύριος Σιμάτης καταγγέλλει ότι «στην πρόσκληση που αποστείλατε (ο Πρόεδρος0 προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής με e-mail για την συμμετοχή τους στη συνεδρίαση της 9-10-2019 με τρία θέματα δεν υπήρχε συνημμένο κανένα άλλο πληροφοριακό υλικό (εισηγήσεις, έγγραφα, υπομνήματα) σχετικό με τα τρία θέματα της συνεδρίασης. Συνεπώς, διερωτάται ο κύριος Σιμάτης, πως νομιμοποιείται κάποιο μέλος της Δ.Ε να ψηφίζει κάτι για το οποίο αγνοεί πλήρως το περιεχόμενο του. Μετά από αυτό ο κύριος Σιμάτης απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου διερωτάται αν αυτό ονομάζεται «Διαφάνεια» και «Ορθή» ενημέρωση των μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για καλύτερη άσκηση των καθηκόντων τους.
 
Σε ένα άλλο σημείο ο κύριος Σιμάτης τονίζει ότι οι δράσεις που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020 έχουν κατατεθεί από τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου σε ημερομηνίες 9-10-11 Οκτωβρίου 2019 μεταγενέστερες από την ημερομηνία (7 Οκτωβρίου 2019) αποστολής της πρόσκλησης για την συμμετοχή στην από 9-10-2019 συνεδρίαση της Δ.Ε για ψήφιση του προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου εύλογα, τονίζει ο κύριος Σιμάτης  ανακύπτει το ερώτημα που σχετίζεται με την νομιμότητα πως μπορεί να συντάσσετε τον προϋπολογισμό, με τις σχετικές δράσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν οικονομική κάλυψη σύμφωνα με τον νόμο, ενώ δεν έχουν, όταν αυτές έχουν κατατεθεί εκ των υστέρων της σύνταξης του προϋπολογισμού.
Ο κύριος Σιμάτης επίσης προβαίνει και σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με την απάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννη στην Εισαγγελία σχετικά με το αίτημα και την εισαγγελική παραγγελία που έλαβε ο κ. Σιμάτης για να του δοθούν έγγραφα του Επιμελητηρίου προς έλεγχο. Ο Σπ. Σιμάτης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «καίτοι η ως άνω επιστολή αναφέρει ότι έλαβα το σύνολο των αιτούμενων από εμένα εγγράφων, μόνον αληθείας δεν χρήζει.
*Τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση της εφημερίδας
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!