Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

«Έλα στον χορό» στον Πέλεκα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέλεκα συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση – αφιέρωμα στα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Ελλάδας.

Η φετινή διοργάνωση με τίτλο “Έλα στο χορό” στοχεύει να αναδείξει τα τραγούδια και τους χορούς της ελληνικής παράδοσης ως αφορμή για τη συνάντηση και τη συνεργασία των ανθρώπων. Επιπλέον, να τονίσει την αξία τους στην καθημερινότητα, όχι μόνο ως στοιχεία σύνδεσης με το παρελθόν και την ιστορία του τόπου, αλλά κυρίως ως μέσο ψυχαγωγίας για το χορωδό, το χορευτή, το θεατή. Πάνω από 200 χορευτές ενωμένοι σε κοινό κύκλο θα μας ταξιδέψουν στην Ελλάδα με τα χορευτικά τους βήματα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Χοροί κυκλωτικοί και ελεύθεροι, λαβές σταυρωτές και από τους ώμους, κουλουριάσματα και λαβύρινθοι είναι μερικά από τα σχήματα και τα χαρακτηριστικά χορών που θα παρακολουθήσει ο θεατής στο μουσικοχορευτικό ταξίδι του σε Κέρκυρα, Ήπειρο, Φλώρινα, Αριδαία, Θράκη, Πόντο, Νησιά Αιγαίου, Πελοπόννησο και Μ.Ασία.

Το Πολυφωνικό Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας και η Γυναικεία Χορωδία Πέλεκα θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλους με χορούς, μουσικές και σκοπούς από την Έλλάδα, όπως παλιά..

 

Οι συμμετέχοντες

Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των: Χορευτικός Όμιλος Κέρκυρας, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης, Πολιτιστικός Φιλαθλητικός Σύλλογος Πέλεκα, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών, Χορευτικός Σύλλογος Λευκίμμης ΦΑΕΘΩΝ, Πολιτιστικός Σύλλογος Χλωμού, Καλλιτεχνικός Σύλλογος ” Αη Μαθιάς”.

Παίζουν οι μουσικοί: Ζάχος Χρήστος (λαούτο, φωνή), Πετρίδης Κώστας (λαούτο, φωνή), Ντίνα Χουλάκη (φωνή), Γιάννης Γαλίτης ( κλαρίνο, ζουρνάς, ακορντεόν), Κώστας Κωστούλας (βιολί), Σάκης Αλαΐτσης (κρουστά)

Στην Κεντρική πλατεία του Πέλεκα, Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 21.00

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!