Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΡΙΚΕΤ

Ήρθαν στην Κέρκυρα για να παίξουν κρίκετ

Το ότι το κρίκετ είναι πόλος έλξης επισκεπτών του νησιού μας , κυρίως από την Βρετανία είναι γνωστό στους Κερκυραίους. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότi σύμφωνα με περσινή έρευνα της  Tifosy, μετά το ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, με περίπου 3,5 δισεκατομμύρια “πιστούς”,  το κρίκετ κατατάσσεται δεύτερο παγκοσμίως σε δημοφιλία με 2,5 δισεκ. φίλους. Στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Κέρκυρα αξιοποιώντας ένα άθλημα, που είναι ταυτισμένο με την ιστορία της. Μάλιστα όταν τα οφέλη είναι συνδυαστικά (αθλητισμός & τοπική οικονομία). Ο παραπάνω πρόλογος προέκυψε  με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τον πρώτο αγώνα κρίκετ στο νησί μας, αλλά και την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ για το ξεκίνημα των φιλικών παιχνιδιών με ομάδες, που επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα, επί τούτου την Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΚ

Το Σάββατο 1 Απρίλιου άρχισαν τα φιλικά παιχνίδια ξένων ομάδων που επισκέπτονται τη Κέρκυρα με σκοπό να παίξουν κρίκετ συνδυάζοντας τις διακοπές τους στο νησί μας. Η αγγλική ομάδα ACTONIANS C.C. έπαιξε το πρώτο αγώνα το Σάββατο στη Μαρίνα των Γουβιών με την ομάδα των Λεόντων όπου ύστερα από ένα εξαιρετικό αγώνα οι Λέοντες επικράτησαν της ξένης ομάδας. Τη Κυριακή η ίδια ομάδα έπαιξε στο ιστορικό γήπεδο της κάτω πλατείας εναντίων της ομάδας των Βετεράνων της Κέρκυρας όπου οι Άγγλοι αναδείχθηκαν νικητές.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!