Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Αγορά πυροσβεστικής αντλίας για την ενίσχυση τη πυρασφάλειας Οθωνών με έρανο κατοίκων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας “Othoni island”, μετά την μεγάλη και άμεση ανταπόκριση των συμπολιτών μας και φίλων του νησιού των Οθωνών στο σχετικό κάλεσμα, αγοράστηκε η πυροσβεστική αντλία και τοποθετήθηκε στην αποθήκη στο Ραχούλι στην Δάφνη.
Η αντλία θα είναι εκεί αν χρειαστεί(να μην χρειαστεί ελπίζω) μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στο νησί (πυρκαγιά),και για οποιαδήποτε μέρος του νησιού φυσικά.
Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν.
Διονύσης Α. Κατέχης Τατσίνας 100 €
Τώνια Α. Κασίμη 50 €
Κατέχη Αλ. Αναστασία
(Τατσίνα) 50 €
Κωνστ/νος Γ. Μάστορας
Μούχος 50 €
Μαριάννα Γ. Μάστορα Μούχου 50 €
Luisa & Mauricio 50 €
Bruno & Ilaria 50 €
Γιώργος Σ. Πουλημάς 50 €
Γιάννης Ν.Κατέχης
(Τσετσας) 50 €
Διονύσης Δημουλίτσας
100 €
Τάσσος Ν. Κατέχης 150 €
Σπύρος Γ. Μακρής 50 €
Lorenzo 50 €
Νίνα Πιθαμίτση 40 €
Lino & Sandra 50 €
Bruno & Laura 50 €
Χρήστος Σ.Κατέχης
(Μαγιαβίνης) 50 €
Χαρίλαος Δ. Πουλημάς 50 €
Τάσσος Δ. Αργυρός Μερικάς
50 €
Σπύρος & Βίκυ
Κατέχης 100 €
Έξοδα:
Αντλία με έξτρα μάνικα(60μετρα συνολ.) και αυλός
850 ευρώ.
Μεταφορικά από Αθήνα 24,80 ευρώ
Μεταφορικά για Οθωνούς 10 ευρώ
Πινακίδα για το εξωτερικό της αποθήκης
24,80 ευρώ
Λουκέτο με κωδικό
36 ευρω
Μεταλ.Ντεπόζιτο βενζίνης 25,45 ευρώ
10 λίτρα βενζίνη 20 €
2 πυροσβεστήρες 50 €
Έσοδα 1240 €
Έξοδα 1040€
Υπόλοιπο 200 €
Η αντλία παίρνει αμόλυβδη βενζίνη χωρίς λάδι, είναι αυτόματης αναρρόφησης που σημαίνει ότι ο σωλήνας αναρρόφησης μπαίνει σε πηγάδι ή δεξαμενή χωρίς να χρειάζεται γέμισμα, η αντλία επίσης είναι υψηλής πίεσης που σημαίνει ότι ρίχνει το νερό σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από ότι οι απλές αντλίες, και είναι έτοιμη προς χρήση.
Ευχαριστούμε επίσης τον Περικλή και τον Αλμπάν που την μετέφεραν στην αποθήκη στο Ραχούλι καθώς και την ομάδα Sentieri Othonioti που αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία για το νησί και τον κ. Στάθη Καρδακάρη (πυροσβεστικός Σταθμός Αχαράβης) για το μεγάλο ενδιαφέρον του για τα νησιά μας αλλά και για την βοήθεια για την επιλογή της αντλίας.
Επίσης υπάρχουν και άλλοι που έχουν ενδιαφερθεί να συμμετάσχουν και θα αναφερθούν τα ονόματα τους στην συνέχεια.
Όσα χρήματα περισσέψουν θα συζητηθεί που θα τα χρησιμοποιήσουμε, υπάρχουν προτάσεις να πάρουμε και μια ακόμα αντλία που να τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο μέρος στο δασικό πάντα μέρος του νησιού (Μαστοράτικα, Δαμασκάτικα λ.χ ) ή και κάποια αλυσοπρίονα που θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας.
Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Quarta που εξέφρασε το ενδιαφέρον του να δωρίσει μια ακόμα τέτοια αντλία στο νησί.
Το συντομότερο δυνατόν θα διοργανώσει η πυροσβεστική σεμινάριο με ασκήσεις ετοιμότητας αλλά και εκμάθησης του εξοπλισμού, για τους κατοίκους στο νησί μας.
Το επόμενο πολύ χρήσιμο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να χαρτογραφήσουμε όλες οι δεξαμενές και τα πηγάδια του νησιού έτσι ώστε αν συμβεί κάτι να μπορούν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές να βρίσκουν γρήγορα πρόσβαση σε νερό που είναι το σημαντικότερο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σε συνεργασία με τα 3 οχήματα και την αντλία της δημοτικής ενότητας των Οθωνών θωρακιζόμαστε ακόμα περισσότερο απέναντι στον σημαντικότερο κίνδυνο που απειλεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όλο και περισσότερο την χώρα, αλλά και το γεμάτο βλάστηση νησί μας.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!