Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αλ.Αυλωνίτης : Η ενίσχυση της νησιωτικότητας πρέπει να είναι προτεραιότητα με πράξεις, όχι με προεκλογικές υποσχέσεις

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ενίσχυση της νησιωτικότητας πρέπει να είναι προτεραιότητα με πράξεις, όχι με προεκλογικές υποσχέσεις κενές περιεχομένου.

Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και δύο σχολεία στα ακριτικά Διαπόντια, το Δημοτικό Μαθρακίου και των Οθωνών δεν θα ανοίξουν, λόγω μηδενικού αριθμού αιτήσεων εγγραφών. Το μεν Δημοτικό Σχολείο Οθωνών συνεχίζει επί σειρά ετών να μένει κλειστό, το δε Μαθρακίου έκλεισε φέτος, μετά την αναχώρηση του μοναδικού μαθητή. Στην άλλη μεριά της Ελλάδας, στην ακριτική Ψέριμο χρειάστηκε η πρωτοβουλία εθελοντικών οργανισμών, του Δήμου Καλύμνου και επαγγελματιών και δωρητών για να ανοίξει -επιτέλους- το κλειστό από το 2009 Δημοτικό Σχολείο.
 
 
Μπράβο σε όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πράξη η επαναλειτουργία του σχολείου αλλά που είναι η ολιστική φροντίδα της Πολιτείας; Που είναι η ενίσχυση της νησιωτικότητας, με παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια για εγκατάσταση στα μικρά και ακριτικά μας νησιά, που -κατά τα λοιπά- “φυλάττουν Θερμοπύλες”; Που είναι οι περίφημες εξαγγελίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για προτεραιότητα στην επίλυση του δημοσιονομικού ζητήματος; Που είναι η ενίσχυση στις συγκοινωνίες, στις δομές υγείας, στις καθημερινές ανάγκες οικογενειών; Στον κάλαθο των αχρήστων είναι η προφανής απάντηση, αφού μέχρι και αυτό το εμβληματικό μέτρο, που είχε την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού, το Μεταφορικό Ισοδύναμο απαξιώνεται συνεχώς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τραγικές καθυστερήσεις στις πληρωμές επιβατών και επαγγελματιών.
Η Ψέριμος είναι μια αρχή, που δείχνει ότι ενωμένη η κοινωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες μπορούν να ξαναζωντανέψουν τις τοπικές κοινωνίες. Όμως χρειάζεται η ουσιαστική, κατά προτεραιότητα φροντίδα της Πολιτείας για τα μικρά νησιά, ειδικά για τα ακριτικά, για λόγους κοινωνικούς, γεωστρατηγικούς και εθνικούς. Είναι απαράδεκτο για την νησιωτική Ελλάδα να αφήνεται στην τύχη της και να ζητιανεύει για το αυτονόητο, δηλαδή την ύπαρξη σχολείου και νηπιαγωγείου για τα παιδιά της!
Εμείς ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και εγώ ως βουλευτής Κέρκυρας , Υπεύθυνος της Κ.Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για τη Νησιωτική πολιτική, συνεχίζουμε στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να εντείνουμε τις προσπάθειες μας στήριξης των μικρών και ακριτικών νησιών της χώρας μας.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!