Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Να δοθεί μηνιαίο τιμητικό βοήθημα στους αγωνιστές της Κύπρου

Την φανερή υποστήριξή του να δοθεί στου Κύπριους Αγωνιστές, μηνιαίο τιμητικό βοήθημα, δημοσίευσε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αυλωνίτης.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση,

Πάει καιρός, σχεδόν από την έναρξη της κοινοβουλευτικής μου θητείας που ανέδειξα στο ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα της υποχρέωσης της Πολιτείας να θεσμοθετήσει διάταξη με την οποία να αναγνωρίζει ουσιαστικά τη συμβολή των αγωνιστών που έλαβαν μέρος με αυταπάρνηση στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο, χορηγώντας ισόβιο μηνιαίο τιμητικό βοήθημα ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους στην Πατρίδα.

Το βοήθημα αυτό, ως τιμητικό, υποστήριξα πως πρέπει να είναι απολύτως προσωπικό, αφορολόγητο, να μην μεταβιβάζεται, να μην υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση και να χορηγείται με την προσκόμιση πιστοποιητικού «Ζώνης Πρόσω» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αποδεικνύει την προαναφερόμενη συμμετοχή. Χωρίς, καμία άλλη προϋπόθεση.

Το δίκαιο αυτό αίτημα ετών, που μου ανέδειξαν συντοπίτες μου αγωνιστές από την Κέρκυρα και αφορά στο σύνολο των αγωνιζόμενων Ελλαδιτών στην Κύπρο κοινοποίησα εγγράφως, μήνες τώρα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δίχως να λάβω κάποια συγκεκριμένη και επίσημη απάντηση.

Σήμερα, η κυβέρνηση νομοθετεί το βοήθημα αυτό στα 200 ευρώ με τους παραπάνω όρους που ανέφερα. Κάλλιο αργά παρά, ποτέ θα πω. Εύχομαι και με τη δική μου συνδρομή να συνεισέφερα στην εκπλήρωση της διαχρονικής αυτής, σχεδόν υποχρέωσης της Πολιτείας.”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!