Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Αναβρασμός στον ξενοδοχειακό κλάδο – Απολύσεις, μη επαναπροσλήψεις! Τι ζητά το Σωματείο

Αναβρασμός επικρατεί στην τουριστική Κέρκυρα, καθώς λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, πληροφορίες θέλουν ξενοδοχεία να μην ανοίγουν, να έχουν ακυρώσεις συμβολαίων ή απλά να λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη κατάσταση και τις συνέπειες από την πανδημία. Ως εκ τούτου, παρατηρούνται από ξενοδοχειακές μονάδες να λαμβάνονται μέτρα τέτοια, που αφήνουν στο δρόμο δεκάδες ή και εκατοντάδες εργαζόμενους, από τους οποίους είτε τους απολύουν, είτε τους δίνουν μισθούς πείνας, είτε τους ζητούν την εκ περιτροπής εργασίας. Ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με άμεσα αντανακλαστικά βάζει πλάτη και διεκδικεί την τήρηση της συλλογικής εργασίας και δίνει χρονικό περιθώριο έως την Δευτέρα 23 Μαρτίου, όσοι ξενοδόχοι έχουν απολύσει ή “σπάσει” τη συλλογική σύμβαση εργασίας, να ανακαλέσουν!

 

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

 

Ως έτοιμοι από καιρό στο άκουσμα των μέτρων για τον κορωνοϊό οι ξενοδόχοι δε χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη αυτή δοκιμασία λόγω της πανδημίας. Για άλλη μια φορά για την εξυπηρέτηση των κερδών τους αυθαίρετα και με απίστευτη στυγνότητα εκμεταλλεύονται την κρίση του κορωνοϊού για να τσακίσουν εργατικά δικαιώματα και να παραβιάσουν συλλογικές συμβάσεις.
Ξενοδόχοι της Κέρκυρας απαιτούν από εργαζόμενους τους να παραιτηθούν οικειοθελώς, καταγγέλλουν συμβάσεις, κοινοποιούν αρνήσεις επαναπρόσληψης, ζητούν εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας. Όσοι έχουν ανακοινώσει τέτοιου είδους μέτρα τους καλούμε μέχρι τη Δευτέρα 23/3/2020 να τα έχουν ανακαλέσει. Τους προειδοποιούμε ότι η οργή ξεχειλίζει και θα τη βρουν μπροστά τους συσσωρευμένη. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ευχές για μη παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων και να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σύμφωνα με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Διοίκηση

 

φωτο αρχείου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!