Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Ανοίγουν οι εκκλησίες: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος -Τι θα ισχύει για Θεία Κοινωνία και μέτρα ασφαλείας

Οι εκκλησίες άνοιξαν για ατομική λατρεία στις 4 Μαΐου και σύμφωνα  με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, από την Κυριακή 17 Μαΐου, οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες, με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στις εκκλησίες. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Ιεράρχες αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις στην κυβέρνηση για τη λειτουργία των εκκλησιών, οι οποίες στη συνέχεια θα μελετηθούν από τους επιστήμονες της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Μεταξύ άλλων, οι εισηγήσεις θα αφορούν το χωροταξικό ζήτημα -η άδεια για ατομική προσευχή προβλέπει έναν πιστό ανά 10 τ.μ., μέχρι στιγμής, το αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το προαύλιο και το τί θα γίνει με τα Μυστήρια (γάμους και βαπτίσεις), καθώς ο καιρός ανοίγει. Υπενθυμίζεται πως για την ατομική προσευχή στις εκκλησίες υπάρχει αυστηρή σύσταση της Πολιτείας για χρήση μάσκας.

Πέρα από τους κανόνες λειτουργίας των εκκλησιών, με ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση της Ιεράς Συνόδου για τη Θεία Κοινωνία, για την οποία, όπως αναφέρει το σάιτ «Ρομφέα», οι περισσότεροι Ιεράρχες είναι αδιαπραγμάτευτοι. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος υποστήριξε ότι η Θεία Κοινωνία πρέπει να αποφευχθεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!