Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας με τη βοήθεια Νευρολόγου

Η κεφαλαλγία ή πονοκέφαλος είναι από τα πιο συχνά προβλήματα. Το 90% των ανδρών και το 95% των γυναικών θα βιώσει κεφαλαλγία τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Για το 40% των Ευρωπαίων η κεφαλαλγία θα αποτελέσει κάποια στιγμή στη ζωή τους σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο θα αναζητήσουν κάποια ιατρική βοήθεια. Το 2% του πληθυσμού παγκοσμίως θεωρείται ότι έχει περισσότερες από 15 ημέρες το μήνα κεφαλαλγία.

Τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση των νευρολογικών εταιρειών ανά τον κόσμο με το πολύπλευρο πρόβλημα της κεφαλαλγίας έχει σαν αποτέλεσμα την εύρεση και εφαρμογή πολλών θεραπευτικών επιλογών ανάλογα με την αίτια της κεφαλαλγίας. Σημαντικές εξελίξεις έχουμε επίσης και στις προφυλακτικές αγωγές που εφαρμόζονται σε ασθενείς υψηλής συχνότητας κεφαλαλγίας που δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις φαρμακευτικές αγωγές.

Αντιμετώπιση της Κεφαλαλγίας με Ιατρικό Βελονισμό

Ο ιατρικός βελονισμός έχει αποδεδειγμένη θεραπευτική δράση σε δύσκολες μορφές κεφαλαλγίας, όπως η ημικρανία, η κεφαλαλγία τάσης αλλά και η αθροιστική κεφαλαλγία. 

Αντιμετώπιση Κεφαλαλγίας με Βοτουλινική Τοξίνη

Η βοτουλινική τοξίνη εφαρμόζεται σε περιπτώσεις χρόνιας ημικρανίας, δηλαδή όταν ο ασθενής εμφανίζει περισσότερες από 15 ημέρες κεφαλαλγίας ανά μήνα. Η έγχυση γίνεται ανά τρεις μήνες με πολύ υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, ειδικά μετά το πέρας του εξαμήνου. Η χορήγηση  του φαρμάκου γίνεται με συνταγογράφηση από νευρολόγο, οπότε οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται το κόστος του σκευάσματος.

Περισσότερες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της χρόνιας κεφαλαλγίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Νευρολόγου Δρ. Παζιώνη Οδυσσέα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!