Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

«Αντιοξειδωτική» Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο

MAΡΙΑ ΜΠΑΛΗ- Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Coach υγείας ευεξίας άσκησης και μακροβιότητας,Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.», startdiet
Στ. Δεσύλλα 12
Τηλ: 2661020882, Κιν: 6944217235

Μια σπιτική Βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, νόστιμη και υγιεινή!

Υλικά:

* 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το ταψί

* 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ή κρυσταλλική στέβια

* 1 φλιτζ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού

* ξύσμα από 1 πορτοκάλι

* 3 – 3½ φλιτζ. τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις + λίγο επιπλέον, για το ταψί

* 2 κοφτά κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ

* 1 κοφτό κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

* 1 βανίλια

* 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

* 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σε σκόνη

* 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτες σταφίδες και cranberries και αποξηραμένα δαμάσκηνα

* 3/4 φλιτζ. τσαγιού καρύδια και αμύγδαλα (χοντροσπασμένα)

* ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση:

* Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και τα χτυπάμε με το σύρμα (ή το φτερό του μίξερ), μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

* Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα 3 φλιτζάνια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ, τη σόδα, τη βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ρίχνουμε το μείγμα των στεγνών υλικών στο μπολ με το μείγμα ελαιόλαδου, σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα (ή το φτερό του μίξερ), μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ενώ αν το μείγμα γίνει πολύ σφικτό ρίχνουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού). Τέλος, ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς ξαρπούς και ανακατεύουμε, μέχρι να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα.

* Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, τινάζοντάς το για να φύγει η περίσσεια. Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Τυλίγουμε ένα νόμισμα, το “φλουρί”, με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε στο χυλό.

* Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη, βυθίζοντας στο κέντρο της τη λάμα ενός μαχαιριού.

* Την αφήνουμε να κρυώσει, τη βγάζουμε από το ταψάκι και την πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή Χρονιά με υγεία!!!

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!