Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκεντρώσεις και στην Κέρκυρα (video)

 Το εργασιακό νομοσχέδιο «γονατίζει» τη χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή τη ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

 Την πανελλαδική 24ωρη απεργία προκήρυξαν για την  Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου δεκάδες συνδικάτα της χώρας με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει με τους διαδηλωτές να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα  έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ και το ΕΚΑ πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Στην Κέρκυρα η  συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου ενώ με προσυγκεντρώσεις απεύθυναν κάλεσμα τα συνδικαλιστικά σωματεία των Καθηγητών και των Δασκάλων, που κατέληξαν με πορεία στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην αεργία ήταν ισχνή, δηλαδή κοντά όσο 10%.

Κανονικά πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Κέρκυρα

Να σημειωθεί ότι κανονικά εκτελέστηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αφού το σωματείο ναυτεργατών δεν συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ ενώ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), η οποία είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργίατης ΑΔΕΔΥ, οι πτήσεις εκτελέστηκαν χωρίς προβλήματα. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!