Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Αποδoκιμασία Υδραίου από τον πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας Β. Καββαδία

Ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση υπέρ του Χρήστου Άνθη, εξέδωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Καββαδίας. Η δήλωση έρχεται μετά την αίτηση της Δημάρχου Μ. Υδραίου προς την κεντρική κυβέρνηση, για απαλλαγή του Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης, κου Χρήστου Άνθη, από τα καθήκοντα του.

Η δήλωση

Αποδοκιμάζω απερίφραστα την πρωτοφανή ενέργεια της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, η οποία με έγγραφο της προς την κεντρική διοίκηση ζητά την αποπομπή του Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης Κέρκυρας, κου Χρήστου Άνθη.

Με τον κο Χρ. Άνθη, ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημαρχιακής Αρχής, είχα μία καλή και παραγωγική συνεργασία, επειδή, όπως προέκυπτε μέλημα του ήταν η σωστή, ορθολογική και, κυρίως, η ασφαλής εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας μας υπήρξαν περιπτώσεις που είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά ουδέποτε εκλήφθηκαν ως αντιπολίτευση προς το Δήμο ή την κυβέρνηση, αν και (γνωστό στους πάντες) οι ιδεολογικές και πολιτικές μας απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο ρόλος του Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης είναι

  • να αγωνιά και να αγωνίζεται για τις συνθήκες και τη λειτουργία της εκπαίδευσης
  • να αρθρώνει λόγο για τη σχολική στέγη και να δρα σε αυτήν την κατεύθυνση.
  • να μεριμνά με κάθε τρόπο για την ασφάλεια των μαθητών, ιδίως όταν πέφτουν πάνω στα κεφάλια τους κομμάτια από το ταβάνι της σχολικής ή νηπιακής αίθουσας
  • να ενημερώνει και να συνεργάζεται με τους Διευθυντές των Σχολείων και τους γονείς

Όσο καιρό γνωρίζω τον κο Άνθη σαν Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης, αυτόν τον ρόλο υπηρετούσε.

Είναι εντελώς απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό, ρεβανσιστικό, αντιδημοκρατικό και παραπέμπει σε πέτρινα χρόνια να εγκαλείται«γιαστείρα αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι σε θεσμικούς φορείς όπως είναι η κυβέρνηση, το Υπουργείο και ο Δήμος» και να αιτείται η απομάκρυνση του, επειδή απλά εκτέλεσε το καθήκον του.

Καλούμε την κα Δήμαρχο, αν μη τι άλλο, για το καλό της Δημοκρατίας και της εκπαίδευσης στο νησί μας, να σταματήσει αυτό το αντιδημοκρατικό κατρακύλισμα και να αποσύρει ΑΜΕΣΑ το επέσχυντο κείμενο της, αφού βεβαίως ζητήσει συγγνώμη από τους Κερκυραίους/ες και φυσικά τον κο Χρ. Άνθη.

Βασίλης Καββαδίας

Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας Κέρκυρας

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!