Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Αποφάσεις που Υπόσχονται να Ωφελήσουν την Επιχείρησή σου

Η απόφαση να ιδρύσεις και να εδραιώσεις τη δική σου επιχείρηση στον κλάδο, είναι αρκετά γενναία δεδομένων των διαφόρων συνεχών προκλήσεων και αλλαγών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη σύγχρονη εποχή. Η λήψη αποφάσεων που εξασφαλίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας τους, και μάλιστα την ωφελούν, απαιτείται για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Στη συνέχεια του παρόντος άρθρου, θα αναφερθούμε και θα εξετάσουμε πέντε σημαντικές αποφάσεις, που ξεκλειδώνουν θετικά αποτελέσματα για μια επιχείρηση.

  • Τεχνολογικές Εξελίξεις & Καινοτόμες Λύσεις

 

Η συγκεκριμένη επένδυση, αποτελεί ίσως την πιο θεμελιώδη στρατηγική για την επιτυχία και τη διαρκή ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Οι νέες τεχνολογίες, π.χ.  διάφορες αυτοματοποιημένες λειτουργίες, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα, είτε μέσω λογισμικών που βελτιώνουν την απόδοση των εργαζομένων, είτε αντικαθιστώντας τους. Αυτή η πρωτοπόρα προσαρμογή στην τεχνολογία, μαζί με άλλες καινοτόμες λύσεις, αποτελούν κλειδί για την ανταγωνιστικότητα, και ανοίγουν το δρόμο για νέες αγορές.

  • Συστήματα Ασφαλείας

 

Όσο περισσότερο μεγαλώνει η επιχείρηση, τόσο αυξάνεται ο όγκος των δεδομένων που διαχειρίζεται και προκύπτει η ανάγκη χρήσης πιο πολύπλοκων λογισμικών. Αυτό, συνδυαστικά με το γεγονός ότι η ανάπτυξη προσελκύει τα βλέμματα κακόβουλων χρηστών, προτάσσει την αναγκαιότητα πρόβλεψης των διαφόρων ρίσκων και απειλών του κυβερνοχώρου, και τη θέσπιση μέτρων εναντίον τους. Μία από τις βασικές απειλές που μπορεί να θίξει την αξιοπιστία της εταιρείας προς τους πελάτες της, είναι η διαρροή των προσωπικών δεδομένων. Η προστασία τους, θεσμοθετείται από το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, και η τήρηση του πλαισίου πραγματοποιείται από τον αντίστοιχο Υπεύθυνο. Συχνά, οι ανάγκες της επιχείρησης δεν αρκούν για την πρόσληψη ενός μόνιμου υπαλλήλου, και όντας αδύνατο να μην υπάρξει επίβλεψη, δημιουργήθηκε η δυνατότητα  κάλυψης με υπηρεσίες D.P.O. από την F Society και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

  • Βιωσιμότητα

 

Μια επιχείρηση δεν πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κερδοφορία στο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά να λαμβάνει υπόψιν της διάφορες πρακτικές που ενισχύουν την μακροπρόθεσμη επιτυχία της. Η βιωσιμότητα δεν έχει μόνο περιβαλλοντική διάσταση, αλλά και οικονομική και κοινωνική. 

Πιο συγκεκριμένα, μια επιχείρηση μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της στον πλανήτη και προστατεύει το περιβάλλον, μέσω της ανακύκλωσης, της σωστής διαχείρισης των αποβλήτων, της μείωσης των εκπομπών και της χρήσης πρώτων υλών με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τη λειτουργία της, αλλά και το ίδιο το κτίσμα, και γι αυτό το λόγο συνηθίζεται οι βιομηχανικές κατασκευές να είναι μεταλλικές, κάτι που ταυτόχρονα εξοικονομεί πόρους. Χάριν συντομίας θα σας προτρέψουμε να αναζητήσετε λεπτομέρειες από εξειδικευμένες στις μεταλλικές κατασκευές εταιρείες, όπως κατασκευαστική εταιρεία Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ  .

Από το οικονομικό πρίσμα λοιπόν, η μείωση των ενεργειακών και υλικών δαπανών, μαζί με την αύξηση της αποδοτικότητας,  μπορεί να βελτιώσει τα οικονομικά αποτελέσματα.

Τέλος, έχει παρατηρηθεί ότι οι επιχειρήσεις που υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές γίνονται περισσότερο αρεστές στο κοινό, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών αλλά και των επενδυτών. Η καλή φήμη οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων και ενδεχομένως στην πρόσληψη νέων ταλέντων.

  • Ψηφιακό Μάρκετινγκ

 

Κλείνοντας, θα ήταν μοιραίο λάθος να μην αναφερθούμε στη σημαντικότητα της επένδυσης στο ψηφιακό μάρκετινγκ, μια αναγκαιότητα  για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να επιτύχει στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Αμέτρητες ευκαιρίες για να φέρετε την επιχείρησή σας στο προσκήνιο, δίνονται μέσα από τη δημιουργία ιστοσελίδας, τα κοινωνικά δίκτυα, τις διαφημίσεις σε google και Social Media, των οποίων τα αποτελέσματα αναλύονται ώστε να βρεθούν αποδοτικότεροι τρόποι προώθησης.
Φυσικά, το περιεχόμενο δεν παύει να πρέπει να είναι ποιοτικό, ενώ για την αίσθηση εμπιστοσύνης από το κοινό και την αναγνωρισιμότητα στην αγορά, είναι απαραίτητη η ενεργή επικοινωνία. 



__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!