Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Απόσπασμα απ την ομιλία του υπ. Βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Πελάη στην εκδήλωση για τον τουρισμό στη Μεσογγή

Απόσπασμα απ την ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Πελάη στην εκδήλωση του κόμματος για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιούνη στην Μεσογγή.

‘’…H τουριστική δραστηριότητα συγκεντρώνεται σε λίγες μεγάλες εταιρείες ξενοδοχειακές και εταιρείες διακίνησης τουριστών.
Αυτοί κερδίζουν την μερίδα του λέοντος απ το οικονομικό αποτέλεσμα της τουριστικής οικονομίας.
Αξιοποιούν την ελεύθερη αγορά , το all inclusive και την ανταγωνιστικότητα.
Έτσι γονατίζουν τις μικρές επιχειρήσεις , υπονομεύουν τα εργατικά δικαιώματα και δεν παρέχουν τελικά ούτε στους τουρίστες τις υπηρεσίες για τις οποίες οι τελευταίοι έχουν πληρώσει υπέρογκα ποσά .
Έτσι λοιπόν το δικαίωμα στις διακοπές γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης των ολίγων σε βάρος των πολλών. Αυτή η κατάσταση μας αρέσει , δεν μας αρέσει , διαμορφώνεται απ την λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος . Ο καπιταλισμός αναπαράγει αυτά τα φαινόμενα.
Θα περιμένουμε να ανατραπεί ο καπιταλισμός για να διορθωθούν οι αρνητικές συνέπειες του συστήματος στην τουριστική οικονομία;
Η ανατροπή του καπιταλισμού είναι στρατηγικός μας στόχος , όμως την ίδια ώρα είμαστε οι μόνοι που δείχνουμε τον δρόμο της διεκδίκησης για την κατάκτηση των δικαιωμάτων και την απόσπαση εισοδήματος απ τους λίγους προς όφελος των πολλών.
Καλούμε για ισχυροποίηση του ΚΚΕ , στις 7 Ιουλίου και εκλογή κομμουνιστή Βουλευτή στην Κέρκυρα , για να δυναμώσει τώρα το λαϊκό κίνημα και να παλέψει σήμερα αποτελεσματικότερα , ώστε να έρθουν μικρές και μεγάλες νίκες για διεύρυνση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων
Γιατί όπως έχει αποδειχτεί μόνο μέσα απ τους αγώνες του λαϊκού κινήματος έρχονται κέρδη για τους εργαζόμενους και τον λαό.
Ο αγώνας μας στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ έφερε στους εργαζόμενους ενάμιση εκατ. ευρώ με τόκους υπερημερίας 11% .Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, τα χρήματα αυτά θα είχαν χαθεί μέσα απ τις διεργασίες του πτωχευτικού κώδικα στον οποίο η εταιρεία είχε προσφύγει.
Οι εργαζόμενοι δεν έχασαν τα λεφτά τους , ενώ σήμερα μετά από 40 χρόνια (που η επιχείρηση καθυστερούσε συστηματικά τους μισθούς) πλέον πληρώνει τακτικά τους εργαζόμενους ως συνέπεια της 15θήμερης απεργίας.
-Στο SANDY πρόπερσι όταν συγκρούονταν ιδιοκτήτη με ενοικιαστή , πετύχαμε εφαρμογή της σύμβασης που στοίχισε στον εργοδότη 450 χιλιάδες ευρώ
-Στο SAN STEFANO το 2006 διπλασιάσαμε τις αποζημιώσεις των εργαζομένων με 25 ημέρες απεργία , ο ξενοδόχος 13 χρόνια τώρα το κρατάει αδικαιολόγητα κλειστό.
-Στο ERMONES BEACH ( νυν MEDITERRANEO) , στο ΧΑΝΔΡΗΣ ( νυν IKOS) στο MIRAMARE, με αγώνες και όχι απ την καλή καρδιά του εργοδότη , οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατά την διάρκεια των ανακαινίσεων λαμβάνοντας αθροιστικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Αυτά τα χρήματα και άλλα ( σε ανάλογες περιπτώσεις) τα πήραν οι εργαζόμενοι με αγώνα και τα δαπάνησαν στην Κέρκυρα , δεν τα κατάθεσαν στις Ελβετικές Τράπεζες , διοχετεύτηκαν στην τοπική οικονομία στα μικρομάγαζα του νησιού.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αγώνων που πάντα στηρίζει το ΚΚΕ.
Σ αυτούς τους αγώνες καλούμε τα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών, να διαμορφώσουμε όρους ισχυρού λαϊκού κινήματος που θα πετύχει κατακτήσεις για τον λαό σε βάρος των ολίγων Για να ζήσει αξιοπρεπώς σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο , την Κέρκυρα ,ο λαός της.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ και η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Κέρκυρα διευκολύνει αυτή την προοπτική…’’

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!