Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Από 1η Σεπτεμβρίου εφαρμογή του νόμου χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι δίνεται παράταση ως τις 31 Αυγούστου για την εφαρμογή των νόμων χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων από τα ερασιτεχνικά σωματεία, με εγγραφή στο Μητρώο.

 Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δικαίωμα χρήσης των  Δημόσιων (Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Δήμων, Περιφερειών) αθλητικών εγκαταστάσεων των θα έχουν μόνο τα σωματεία, που είναι εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο. Μάλιστα είχε ενημερώσει σχετικά και τους ΟΤΑ. Η νομοθεσία προέβλεπε εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης έξι μήνες μετά την δημοσίευση της σε ΦΕΚ και η σχετική προθεσμία έληγε στις 18 Μαρτίου 2021, για τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) και στις 12 Απριλίου 2021, για τις εγκαταστάσεις Δήμων και Περιφερειών.

 Η επιστολή προς τους Δήμους

Ο υφυπουργός αθλητισμού σε ραδιοφωνική συνέντευξη, που έδωσε την περασμένη Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6», στην εκπομπή των Παντελή Καψή και Ντόνας Δρούτσα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Αθλητικό Μητρώο και για τα δικαιούμενα χρήσης δημόσιων αθλητικών χώρων αθλητικά σωματεία. Αφού αναφέρθηκε στις διατάξεις του αθλητικού νόμου, που είχαν ψηφιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, τόνισε ότι «Την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, απέστειλα επιστολή προς όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, όπου υπενθύμιζα, στο πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από την νομοθεσία, ότι μόνο τα εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο αθλητικά σωματεία έχουν δικαίωμα χρήσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων».

 Συστράτευση για εγγραφές αθλητικών σωματείων στο Μητρώο

Ο Λ. Αυγενάκης επισήμανε:  «ότι ήδη έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ 4.022 ερασιτεχνικά σωματεία και καλούσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συστρατευτούμε, ενημερώνοντας όσα σωματεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο, να το πράξουν. Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, απεναντίας θέλουμε να επικρατεί τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα. Θέλουμε το νοικοκύρεμα στον αθλητισμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία».

 Παράταση έως 31 Αυγούστου ΄21

«Παράλληλα, λόγω των συνθηκών της πανδημίας σκοπεύουμε να δώσουμε μια εύλογη παράταση στις παραπάνω προθεσμίες για να προλάβουν όλοι να τακτοποιηθούν.

Ήδη ετοιμάζουμε, στο σ/ν που θα βγαίνει αυτές τις ημέρες στη Διαβούλευση, σχετική διάταξη που θα θέτει ως χρονικό όριο την 31η Αυγούστου. Ώστε η νέα αγωνιστική περίοδος, από το φθινόπωρο, να ξεκινήσει απρόσκοπτα και νοικοκυρεμένα.

Ζητάμε από όλους, Δήμους και Περιφέρειες, Διοικήσεις Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της ΓΓΑ και διοικητικούς παράγοντες των σωματείων να βοηθήσουν στο νοικοκύρεμα!

Είναι σημαντικό ότι έχουν ελεγχθεί και έχουν νομιμοποιηθεί απολύτως, μέχρι στιγμής, 4.022 αθλητικά σωματεία. Ο αριθμός αυτός κάθε μέρα αυξάνεται. Άρα άνω των 5.000 σωματείων είναι σε έναν απίστευτα καλό δρόμο και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό.

Η αίσθηση τόσο των υπηρεσιακών που έχουν εμπειρία, αλλά και η δική μου που ασχολούμαι πολύ τους τελευταίους 18 μήνες είναι ότι θα φθάσουμε στον τελικό αριθμό των 6.000 και πλέον νόμιμων σωματείων στη χώρα μας. Όταν κατά δήλωση των εμπλεκομένων «ομοσπονδιαρχών» τα σωματεία υποτίθεται έφταναν τις 11.000 και 12.000. Τελικά όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Καταλαβαίνουμε το άγχος κάποιων παραγόντων που πραγματικά θέλουν να τακτοποιηθούν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και γι’ αυτό θα δώσουμε και την παράταση μέχρι το τέλος του Αυγούστου».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!