Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν οι εργασίες του Διεθνούς  Συνεδρίου “Workshop onTensions in Cosmology” – Την Παρασκευή η συναυλία της Φιλαρμονικής Σκριπερού

Από σήμερα, 7/9/2023  αρχίζουν  οι  εργασίες του Διεθνούς  Συνεδρίου με τίτλο Workshop onTensions in Cosmology, με διάρκεια από 6  έως 13 Σεπτεμβρίου 2023, στα  πλαίσια  του Δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών (επιστημονικές –επιστημονικής επιμόρφωσης – διεύρυνση πολιτιστικού πλαισίου).

Οι  εργασίες  πραγματοποιούνται στο  συνεδριακό  κέντρο  του  Mon Repos  όσον  αφορά  το  κύριο  επιστημονικό  πρόγραμμα.

 

Πρόκειται  για  συνδιοργάνωση  του  Δήμου  Κεντρικής  Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων  και  του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  στην οποία θα συνεργαστούν  μια σειρά  από κορυφαία, κυρίως Ευρωπαϊκά , Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, ενώ αναμένεται  η συμμετοχή των  τοπικών φορέων, του Ιουνίου Πανεπιστήμιου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας  και  της Εταιρίας Κερκυραϊκών Σπουδών.

Για λεπτομέρειες μπορείτε  να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

http://physics.ntua.gr/corfu2023

Την Παρασκευή 8/9/2023 στις 21.00 θα λάβει χώρα στον προαύλιο  χώρο  του Μουσείου  της Παλαιόπολης  συναυλία του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού.

Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί και οι δύο πρώτες ομιλίες για το Ευρύ Κοινό όπου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στο Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας (Θεοδώρου Μακρή 2 και Κώστα Δαφνή, πρώην πάροδος Αρσενίου, Μουράγια, είσοδος από Θ. Μακρή).

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 μ.μ.  από τον κ. Μάνο Σαριδάκη, Δρ. Σωματιδιακής Κοσμολογίας, κύριο ερευνητή στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με θέμα: “Πρόσφατες εξελίξεις στην Κοσμολογία – Το τηλεσκόπιο James Webb”.

Η δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 μ.μ.   από τον κ. Ιωάννη Φλωράκη, Επίκουρο Καθηγητή του Τομέα Θεωρητικής Φυσικής, Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: “Θεωρία Χορδών: Πορεία προς το απειροστά μικρό”.

 

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών (ΕΙΘΕ)
 https://eisa.institute

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!