Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Αττική: Μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη-Σε επιφυλακή οι κάτοικοι

Πύρινος εφιάλτης είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, πάνω από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και με το ρωσικό Beriev να έχει μπει στη μάχη της κατάσβεσης

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Το μήνυμα αναφέρει: «Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Το θετικό στοιχείο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν και αρκετές εκρήξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί αφού η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.

 

 

 

Πηγή: enikos.gr

Φωτο:iefimerida.gr, lifo.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!