Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αυλωνίτης: «Η κυβέρνηση «δείχνει» υπεύθυνη την Π.Ι.Ν. για τα σχολικά δρομολόγια»

Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή (231/20-9-2023) ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για το, όπως αναφέρει, “φιάσκο” των μαθητικών μεταφορών στην Κέρκυρα, έδωσε σήμερα με έγγραφό του ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Όπως σημειώνει ο κ. Αυλωνίτης, «εντύπωση προκαλεί η αναφορά του κ. Λιβάνιου ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου του έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την επομένη κιόλας της κατάθεσης της αναφοράς του βουλευτή (21/9), και ακόμη αναμένει τα εν λόγω στοιχεία για να τα προσκομίσει και στον βουλευτή! Επιπροσθέτως, αποσείοντας τις ευθύνες της Κεντρικής Κυβέρνησης και δείχνοντας ως αποκλειστικά υπεύθυνη την Περιφερειακή Αρχή, ο Αν. Υπουργός δηλώνει ότι για το 2023 έχει κατανεμηθεί ποσό 7,2 εκ. € (!!) από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την κάλυψη της μεταφοράς μαθητών, ενώ υπενθυμίζει ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος 5056/2023, όπου στο άρθρο 51 ρυθμίζει ζητήματα της μεταφοράς μαθητών με μισθωμένα οχήματα των ΟΤΑ σε περίπτωση άγονης διαγωνιστικής διαδικασίας ή διαδικασίας διαπραγμάτευσης, ειδικά για το διδακτικό έτος 2023-2024, και προφανώς μετά το φιάσκο που καταγγείλαμε για την περίπτωση της Κέρκυρας».

Ακολουθεί το έγγραφο της απάντησης του Αν. Υπουργού Εσωτερικών:

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!