Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αυλωνίτης: Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί δύο χρόνια χωρίς να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Κτηματολογίου

Ανακοίνωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτη μετά την απάντηση που έλαβε σε ερώτησή του για το Κτηματολόγιο Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση

Στις 4 Νοεμβρίου 2021, ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ενεργοποίησης του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων.

 
Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 43951/2021 Απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης , παραπέμποντας στο υπ’αριθμ. 1146/2146171/2021 έγγραφο του Ελληνικού Κτηματολογίου. Στο έγγραφο αυτό γίνονται μόνο γενικές αναφορές για την πορεία της σύστασης των Κτηματολογικών Γραφείων, ενώ γίνεται λόγος πως «η μετάβαση θα ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί. Η προθεσμία αυτή είναι ως 17.1.2023». Επιπλέον, στο έγγραφο αυτό μνημονεύεται πως «Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων η οριστική δομή του κτηματολογίου περιλαμβάνει το ΚΓ Ιονίων Νήσων (στην Κέρκυρα) και τα υποκαταστήματα Λευκάδας, Ζακύνθου, και Κεφαλληνίας – Ιθάκης. Το πρώτο υποκατάστημα είναι ήδη σε λειτουργία (ΔΕΚ.2021) ενώ τα άλλα θα συσταθούν εντός του α’ τριμήνου του επομένου έτους (2022).». Η άμεση και συνολική ενεργοποίηση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους Επτανήσιους, ωστόσο παραμένουν τα εύλογα ερωτηματικά για την ορθή λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου, καθώς και για τα πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν. Από την απάντηση που λάβαμε, είναι σαφές ότι το Υπουργείο αδιαφορεί για την ταλαιπωρία των πολιτών και των επαγγελματιών.

Η σημερινή κυβέρνηση συνειδητά ολιγωρεί και κωλυσιεργεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Κτηματολογίου, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων να βρίσκονται σε συνεχή αβεβαιότητα για τις ιδιοκτησίες τους. Άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να ολοκληρωθεί η ορθή λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης :

  

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!