Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αυλωνίτης με αντιπροσωπεία  επιχειρηματιών & κατοίκων της περιοχής Σολάρι 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πολιτισμικού Συνδέσμου Κατοίκων – Επαγγελματιών & Επιχειρηματιών της περιοχής Σολάρι Κέρκυρας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Οπως αναφέρει, βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής Σολάρι εξαιτίας της επικείμενης εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή. Εκ των πραγμάτων, το Σολάρι αποτελεί προέκταση του αστικού ιστού της πόλης και εμπορικό κέντρο μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος.
Η σχεδιαζόμενη επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κατά μήκος και των δύο κατευθύνσεων δημιουργεί έντονο φόβο και προβληματισμό στους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, πριν εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να γίνει σοβαρός θεσμικός διάλογος των επιχειρηματιών και των κατοίκων με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αυτοδιοικητικούς φορείς. Μέχρι τότε πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον όλων μας στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής με στόχευση την ρύθμιση των στάσεων και σταθμεύσεων των οχημάτων, τη δημιουργία χώρων παρκινγκ και κυρίως την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής για την οποία καθοριστικός παράγοντας και αιμοδότης τους είναι η ομαλή και η συνεχής πρόσβαση, στάση και στάθμευση των οχημάτων των πελατών προς τις επιχειρήσεις τους.
Ο συγκερασμός της ομαλοποίησης της κυκλοφορίας των οχημάτων και της στάθμευσης και στάσης των οχημάτων είναι το ζητούμενο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!