Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αυλωνίτης στην “Αυγή”: Ο Ερημίτης εκπέμπει SOS

Σχόλιο του βουλευτή  Κέρκυρας και αναπληρωτή  τομεάρχη  Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Αυλωνίτη στην Αυγή,  σε άρθρο του Τάσου Γιαννόπουλου. 
 
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα: 
 
Αλ. Αυλωνίτης: Ο Ερημίτης εκπέμπει SOS
Πάντοτε διαφωνούσα με την επένδυση αυτή, όπως και σχεδόν όλοι οι τοπικοί θεσμικοί φορείς. Όμως την επέβαλαν μνημονιακοί λόγοι και ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δηλώνει στην «Α» ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας και αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Θεωρεί ότι σήμερα η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου από την κυβέρνηση σηματοδοτεί την εξ αντικειμένου αδυναμία υλοποίησης της επένδυσης με τον οφειλόμενο σεβασμό προς τον Ερημίτη και την ευρύτερη περιοχή.
Καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πρόχειρο και αποσπασματικό προγραμματισμό, ο οποίος έχει επιφέρει ήδη την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.
«Η βιασύνη και φορτικότητα με την οποία έχει επιβληθεί και προχωράει η ‘επένδυση’ είναι πολιτικά και κοινωνικά κατάπτυστη» τονίζει στηλιτεύοντας την αφαίρεση, με ξαφνική και ελεγχόμενη συνταγματικά κοινοβουλευτική παρέμβαση, σημαντικών αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια, η οποία αναιρεί συνολικά την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, μόνο και μόνο για να διευκολύνει μια ιδιωτική εταιρεία.
«Και τι δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα για να δουν τις μπουλντόζες να οργώνουν και αποψιλώνουν τον Ερημίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Η περιβαλλοντική καταστροφή, είτε από τις εργασίες που πλέον εκτελούνται στην περιοχή είτε από άλλους λόγους, έχει λάβει δραματικές διαστάσεις και αποτελεί καταπάτηση των δικαιωμάτων των τοπικών κοινωνιών για καθαρό, προστατευόμενο περιβάλλον. Γι’ αυτό θα πρέπει να καταγραφεί και να αξιολογηθεί η περιβαλλοντική ζημία στην περιοχή, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της, ώστε να αποφευχθεί μία μεγαλύτερου βαθμού καταστροφή» επισημαίνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας την Πολιτεία να μεριμνήσει για την προστασία περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους εν γένει.
«Είναι αναγκαίο να ληφθούν τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα, που θα διασφαλίσουν την διατήρηση των οικοτόπων της αυτοφυούς χλωρίδας και της άγριας πανίδας της περιοχής» καταλήγει.
 
Ολόκληρο το άρθρο είναι διαθέσιμο εδώ :  https://www.avgi.gr/koinonia/393356_o-erimitis-antisteketai-enan-hrono-meta-ton-emprismo

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!