Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Αυλωνίτης: “Συνειδητά η κυβέρνηση αφήνει στην τύχη τους αθλητικά σωματεία- ομοσπονδίες”

Την 12η Οκτωβρίου 2022, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Ν.Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ραλλίας Χρηστίδου και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, αναφορικά με την κατανομή κονδυλίων του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα αθλητικά σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες.
 
Οπως ενημερώνει ο κ. Αυλωνίτης: “Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 553937/2022 Απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Στην μονοσέλιδη απάντηση του Υπουργείου, γίνονται λακωνικές αναφορές για το ύψος των κονδυλίων που υποτίθεται έχουν διατεθεί σε αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες . Δεν ζητήσαμε με την ερώτηση μας απλά και μόνο την αποτύπωση αριθμών, ζητήσαμε από την Υπουργό αν έχει ελέγξει κατά πόσον τα χρήματα, που προορίζονταν για τη προετοιμασία και την υποστήριξη των αθλητών, έφτασαν στον προορισμό τους και αξιοποιήθηκαν πραγματικά. Φαίνεται δυστυχώς πως συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει και αφήνει στην τύχη τους τα αθλητικά σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες. Άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να  λυθούν  τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία, τα οποία θα πρέπει να έχουν επαρκείς πόρους για να υποστηρίζουν όχι μόνο τον πρωταθλητισμό αλλά και για να μπορούν να υπηρετήσουν γενικότερα την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού που αφορά όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών”.

Η απάντηση

Θέμα: Η υπ’ αριθ. πρωτ. 275/19/12-10-2022 Ερώτηση και ΑΚΕ των Βουλευτών κ. κ. Χρηστίδου Ραλλίας, Αλεξιάδη Τρύφωνα, Αναγνωστοπούλου Αθανασίας (Σίας), Αυγέρη Θεοδώρας (Δώρας), Αυλωνίτη Αλέξανδρου- Χρήστου, Βαρδάκη Σωκράτη, Βερναρδάκη Χριστόφορου, Βέττα Καλλιόπης, Γιαννούλη Χρήστου, Γκαρά Αναστασίας, Δρίτσα Θεόδωρου, Ελευθεριάδου Σουλτάνας (Τόνιας), Ηγουμενίδη Νικόλαου, Καλαματιανού Διονύσιου, Κασιμάτη Ειρήνης (Νίνας), Μάλαμα Κυριακής, Μαμουλάκη Χαράλαμπου (Χάρη), Μάρκου Κωνσταντίνου, Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου, Μουζάλα Ιωάννη, Μπαλάφα Ιωάννη, Μπάρκα Κωνσταντίνου, Μωραΐτη Αθανάσιου (Θάνου), Νοτοπούλου Αικατερίνης, Ξανθόπουλου Θεόφιλου, Παπανάτσιου Αικατερίνης, Παπαδόπουλου Αθανάσιου (Σάκη), Παπαηλιού Γεώργιου, Πέρκα Θεοπίστης (Πέτης), Πούλου Παναγιού (Γιώτας), Ραγκούση Ιωάννη, Σκουρολιάκου Παναγιώτη (Πάνου), Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ), Σπίρτζη Χρήστου, Συρμαλένιου Νικόλαου, Τζούφη Μερόπης,

Τριανταφυλλίδη Αλέξανδρου, Φάμελλου Σωκράτη, Φίλη Νικόλαου, Φωτίου Θεανώς, Χαρίτου Δημήτριου, Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη, (Μίλτου), Ψυχογιού Γεώργιου.

Σχετ.: Η υπ’ αριθ. πρωτ. 497320/13-10-2022 εισερχόμενη Ερώτηση και ΑΚΕ.

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης/ΑΚΕ αναφορικά με την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων κατανομής του χρηματικού ποσού της επιχορήγησης που δόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2022 από τους φορείς του αθλητισμού σας ενημερώνουμε ότι:

Α. Με το υπ’ αριθ. 251554/31-05-2022 ( ΑΔΑ: Ψ2ΨΩ4653Π4-Η0Φ) έγγραφο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των Εθνικών Ομάδων των Ομοσπονδιών από το στοίχημα ύψους 8.215.854,86 ευρώ , σύμφωνα με την παρ. 79 του Ν.4764/2020 και την υπ’ αριθ. 114021/11-03-2021 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 1075/19-03-2021), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Την εν λόγω χρηματοδότηση έλαβαν όλες οι Αθλητικές Ομοσπονδίες που έχουν καταθέσει εγκεκριμένο από τη Γενική τους Συνέλευση απολογισμό και δημοσιευμένο ισολογισμό έτους 2021.

Β. Κατανεμήθηκε τακτική επιχορήγηση ύψους 15.502.981,00 ευρώ οικονομικού έτους 2022 για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και εκδόθηκαν αποφάσεις εξόφλησης των επιχορηγήσεων.

Σημειώνεται ότι βρισκόμαστε στο στάδιο εγκρίσεως των Προϋπολογισμών έτους 2022 για όσες Αθλητικές Ομοσπονδίες έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά .

Γ. Τα αναλυτικά στοιχεία κατανομής των επιχορηγήσεων από τους αθλητικούς φορείς, θα τα γνωρίζουμε όταν κατατεθούν οι οικονομικοί απολογισμοί και ισολογισμοί των αθλητικών φορέων με την λήξη του οικονομικού έτους και την αποστολή τους το αργότερο ως το τέλος Μαρτίου όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 51 του Ν.2725/1999, όπως ισχύει.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!