Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Αυτές είναι οι δυο επιλογές του ονόματος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ – Την Κυριακή η απόφαση

Δύο επιλογές για αλλαγή ονόματος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα έχουν τα μέλη του κόμματος που θα ψηφίσουν την Κυριακή 8 Μαϊου.

Το ψηφοδέλτιο θα έχει δύο ονόματα:

Κίνημα Αλλαγής
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Το ψηφοδέλτιο για την επιλογή ονόματος της παράταξης

Οπως φαίνεται και στο ψηφοδέλτιο η πρώτη ονομασία έχει το σήμα του ΚΙΝΑΛ, ενώ η δεύτερη έχει τον ιστορικό πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, είχε τονίσει: «Το όνομα της παράταξης, που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές, θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας, που θα συμμετέχουν στη διαδικασία της 8ης Μαΐου».

Γιατί επελέγησαν δύο ονόματα

Η λογική για τα δύο ονόματα ήταν συγκεκριμένη: Έπρεπε να υπάρχει πάση θυσία το όνομα Κίνημα αλλαγής στον τίτλο, για πολλούς λόγους.

  • Κατ’ αρχάς ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
    Ακόμη, πετυχαίνει την αλλαγή που ήθελε στο όνομα του κόμματος και για την οποία είχε δεσμευτεί και μάλιστα το κάνει με τρόπο που δεν διχάζει.
  • Επιπλέον το ΚΙΝΑΛ κατεβαίνει στις εκλογές και είναι εκείνο που εμφανίζεται δημοσκοπικά να κινείται πλέον στο 13-15% και παραπάνω.
    Ακόμη, το ΚΙΝΑΛ αποτελεί μια ασφαλή επιλογή καθώς είναι συνασπισμός κομμάτων και καλύπτει και τις υπόλοιπες συνιστώσες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ -που αποτελείται από την Ανανεωτική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι- σε ανακοίνωση της τονίζει ότι  «κάθε όνομα το οποίο περιλαμβάνει το «Κίνημα Αλλαγής» αποτελεί την καλύτερη λύση για τον χώρο μας. Ένα όνομα που αποτυπώνει την συμπαράταξη των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, όπως δρομολογήθηκε από το 2015 και το 2017». Για να καταλήξει: «Κοινός στόχος όλων μας είναι μια ανανεωμένη παράταξη ευθύνης, ικανή να εμπνεύσει, να συσπειρώσει και να αποτελέσει το νέο πόλο εξουσίας, με δική της πρόταση διακυβέρνησης στη βάση των αρχών της Σοσιαλδημοκρατίας».
  • Παράλληλα, ο τίτλος Κίνημα Αλλαγής αποτελεί και μια ένδειξη τιμής στην εκλιπούσα πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.
  • Θα μπορούσε να υπάρχει και τρίτη επιλογή; Θα μπορούσε, αλλά αυτό θα δημιουργούσε άλλο πρόβλημα. Καμία δεν θα έπαιρνε πάνω από 50% ως εκ τούτου θα φαινόταν αδύναμο το όποιο όνομα επικρατούσε. «Και τι θα κάναμε; Θα πηγαίναμε σε… δεύτερο γύρο;» αναρωτιώταν σκωπτικά κορυφαίο κομματικό στέλεχος.
    Επικοινωνία Ανδρουλάκη-Παπανδρέου

Τον όρο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριζαν παπανδρεϊκοί, γεννηματικοί και άλλα στελέχη του χώρου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ήταν απόλυτα σύμφωνος με τις εν λόγω επιλογές.

Διαφωνεί ο Ανδρέας Λοβέρδος – Ήθελε ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος στην εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία είχε δηλώσει ότι θα αλλάξει όνομα του ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ επαναφέροντας τον πράσινο ήλιο, υποστήριζε τις επιλογές «ΠΑΣΟΚ» ή «ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη».

Συνομιλητές του Α. Λοβέρδου έλεγαν ότι και το 2015 το είχε προτείνει να ονομαστεί ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική παράταξη και αυτό ήθελε και τώρα ως όνομα. Οι δύο επιλογές δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. Τι θα ψηφίσει πλέον; «Το μη χείρον…» απαντούν οι συνομιλητές του.

*iefimerida

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!