Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο με την προβολή της ταινίας: « Io e Te»

Στο Πολύτεχνο την Τετάρτη 27/11 στις 21:15

Tο Ιταλικό-Ισπανικό Σπουδαστήριο Α. Μanzoni εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φιλοξενεί στο Πολύτεχνο το 5° περιοδεύον αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο 2019 “ΑΡΩΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ”

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα διοργανώνεται από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Ιταλία-Ελλάδα 2019. Το Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με Ιταλικούς και Ελληνικούς φορείς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους της κουλτούρας για να φέρει “περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία”.

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 21.15 Io e Te (2012) Bernardo Bertolucci.  

 

Υπόθεση

Ο  Λορέντζο είναι ένας μοναχικός, εσωστρεφής έφηβος που αδυνατεί να επικοινωνήσει με τον περίγυρό του. Η συναναστροφή του με τους συμμαθητές του, όσο και με το οικογενειακό του περιβάλλον φαντάζει φοβερά επίπονη διαδικασία. Όταν ανακοινώνει στους γονείς του ότι θα λείψει για λίγο καιρό κάνοντας σκι, με μια σχολική εκδρομή στο βουνό, κανείς δεν θα υποψιαστεί ότι τελικά ο απρόβλεπτος έφηβος θα επιλέξει να περάσει τις επόμενες μέρες του κλεισμένος στο υπόγειο της πολυκατοικίας του. Θα καταφέρει να αποφύγει οποιαδήποτε πίεση και ψυχαναγκασμό, που προστάζει τη βίαιη μετατροπή του σε «φυσιολογικό έφηβο». Έτσι θα αποφασίσει να απολαύσει την τέλεια απομόνωση που έχει δημιουργήσει. Όμως μια αναπάντεχη επίσκεψη της θετής, μεγαλύτερης αδερφής του στο υπόγειο, θα καταφέρει τον Λορέντζο να δει τον κόσμο με διαφορετική ματιά. ΅

Η ταινία Io e Te που γύρισε το 2012 ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι είναι η τελευταία του. Γυρίστηκε εννέα χρόνια μετά την αμέσως προηγούμενη ταινία του The Dreamers (2003) και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τον ίδιο, αφού τα τελευταία χρόνια είχε χάσει την ικανότητα να περπατάει, εξαιτίας ενός σοβαρού ατυχήματος. Η ταινία απέσπασε βραβεία και διακρίσεις σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39 // είσοδος Νέου Φρουρίου // Κέρκυρα ώρα προβολων 21.15 // είσοδος ελεύθερη

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!