Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Α.Αυλωνίτης: “Η κατάσταση είναι στα όρια της απώλειας ελέγχου”

Η κατάσταση είναι στα όρια της απώλειας ελέγχου αναφέρει σε ανάρτηση του ο βουλευτής Κέρκυρας Αλεκος Αυλωνιτης, αναφερόμενος στα εκατοντάδες καθημερινά κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα εκτιμά πως η κοινωνία χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Η δήλωση 

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 359 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ακόμη 9 συνάνθρωποί μας κατέληξαν, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να έχει ανέλθει σε 325. Την ίδια ώρα, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 69 ασθενείς . Στην Αττικη έχουν απομείνει μόνο 22 ΜΕΘ.
Πώς να μην ανησυχώ? Πως να μην ανησυχούμε?
Αυτή η εικόνα είναι επικίνδυνη. Η κατάσταση είναι στο όριο της απώλειας ελέγχου και η προσπάθεια ωραιοποίησής της από τον πρωθυπουργό προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και δίνει ‘λάθος μήνυμα’ στην κοινωνία .
Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία τώρα είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Απαιτείται ενισχυμένη και αποκεντρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση και παρέμβαση, σε συνεργασία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας με τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς-επαγγελματικούς φορείς.
Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι όμως και ανόητος να μην ανησυχώ με αυτήν την πανικοβλημενη, ασύντακτη και πρόχειρη πολιτική της κυβέρνησης που την καλλωπίζουν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.
Πώς να νιώθεις εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που είχε το χρόνο να εξοπλίσει το σύστημα υγείας με ΜΕΘ και να προσλάβει γιατρούς και τώρα τρέχει να αυξήσει τις ΜΕΘ και να προσλάβει ιατρικό προσωπικό το οποίο στη διάρκεια της 7μηνης πανδημίας μειώθηκε εγκληματικά κατά 5.000 ιατρούς.
Δεν κινδυνολογώ, λοιπόν, επαναλαμβανοντας τη φράση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού : “Η κατάσταση είναι στα όρια της απώλειας ελέγχου”.

Απλά ανησυχώ, ανησυχεί η κοινωνία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!