Quantcast
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Α.Αυλωνίτης: Το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι στους δρόμους της Κέρκυρας όχι στην Βουλή

Επι του προβλήματος των απορριμμάτων στην Κερκυρα τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης αναφέροντας πως το πρόβλημα είναι και πολιτικό ενώ τόνισε πως άμεσα θα αναφέρει αναλυτικά τις θέσεις του.
Η δήλωση του, που είναι προϊόν ανάρτησης στο φβ είναι η εξής:
Χθες για πρώτη φορά είχα την τιμή να μιλήσω στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας για το επιτελικό κράτος. Θα μου δοθεί άμεσα η δυνατότητα να αναρτήσω τις θέσεις που εξεφρασα αλλά και σχετικό βίντεο.
Το προβλημα όμως για το νησί μας δεν είναι εντός της Βουλής αλλά στους δρόμους της Κέρκυρας. Το απορρίμματα σχηματίζουν ανεξέλεγκτες χωματερές. Η εικόνα είναι οικτρή. Να θυμίσω ότι η πρώτη δημόσια ενέργεια μου , πριν καν ορκιστώ, ήταν η πρόταση μου για την διενέργεια κοινής συνάντησης όλων των θεσμικών προσώπων της Κέρκυρας προς εύρεση λύσης, την οποία εξ υπαρχής τόνισα ότι είναι κυρίως νομική και ταυτόχρονα πολιτική. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και βλέπω ότι αναζητωνται προτάσεις η αποφάσεις που εξ αντικειμένου δεν προσφέρουν άμεση λύση στο όλο πρόβλημα. Οι παραινέσεις του Υπουργού Εσωτερικών να απευθυνθεί ο Δήμος Κερκυρας προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και η ευχή του προς τον δήμαρχο να μαζέψει τα απορρίμματα, δεν αποτελουν λύση αλλά, ίσως , υπεκφυγή.. Οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν εντέλλονται απο την κυβερνηση και δεν υποκαθιστούν την αυτοδιοίκηση ούτε το κράτος. Λειτουργούν ελεγκτικά και προτείνουν λύσεις. Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια . Όταν το κράτος και μόνο το κράτος διαπιστώνει ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία και η οικονομία ενός τόπου και βλέπει ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί, τότε ΕΝΕΡΓΕΙ . Αποφασίζει και εκτελεί τις ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ του. Τα όποια νομικά εμπόδια αίρονται και ξεπερνιούνται , μη αποκλειομένης, φυσικά , και της παραπάνω ανεξάρτητης αρχής , αρκεί όμως να υπάρχει κυβερνητική αποφασιστικότητα, την οποία, δυστυχώς, δεν βλέπω. .
Όσο με αφορά το όλο πρόβλημα , θα προβώ, ως βουλευτής και στα διακριτά πλαίσια της αρμοδιότητας μου, στις απαραίτητες ενέργειες ΆΜΕΣΑ. Οι ενέργειες μου θα ανακοινωθουν σύντομα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!