Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Α. Κουρσάρης: Τα παιδιά μας δεν είναι φόντο για τις προεκλογικές σας φιέστες κυρία Υδραίου!

Απάντηση στη σημερινή δράση της Δημοτικής Αρχής κυρίως για τον τρόπο που έγινε και όχι όσον αφορά την ουσία της δράσης, δίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Δασκάλων Κέρκυρας, Αντώνης Κουρσάρης. Η απάντηση αφορά στην τοποθέτηση κομποστοποιητών σε δημοτικά σχολεία του Κεντρικού Δήμου.

 

Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΠΕ

Με έκπληξη, αλλά και οργή, ορισμένοι διευθυντές ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ από την εντεταλμένη ότι την επόμενη ημέρα θα παραλάβουν τα σχολεία τους κάδο κομποστοποίησης (χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και φυσικά κανένα έγγραφο στη Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας ή τα σχολεία) με την παρουσία μάλιστα της Δημάρχου!

Πέρα, όμως, από τις εφετζίδικες παρουσιάσεις, το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία είναι το γεγονός ότι στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ΔΕΝ γίνεται ανακύκλωση με αποτέλεσμα να ακυρώνονται στη συνείδηση των μαθητών από την ίδια την πραγματικότητα τα περιβαλλοντικά προγράμματα και τα προγράμματα ανακύκλωσης που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί.

Σε κάθε περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τα προεκλογικά επικοινωνιακά παιχνίδια των τοπικών παραγόντων του δήμου! Τους παρατηρούμε διαρκώς τα τελευταία 4 χρόνια να αναζητούν γιορτές και εκδηλώσεις και να τρέχουν να φωτογραφηθούν. Εδώ και χρόνια αδιαφορούν παντελώς για τα προβλήματα των σχολείων μας, των παιδικών χαρών μας, των γειτονιών μας, των πλατειών μας. Και τώρα λίγους μήνες πριν τις εκλογές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μας ως το τρυφερό φόντο της προεκλογικής τους εκστρατείας; Και μάλιστα χωρίς να κρατάνε καν τα προσχήματα, αλλά διοργανώνοντας… προσωπικές «φιέστες»;

Ως εδώ, κυρία Υδραίου! Όχι γιατί δεν μας αρέσει η ανακύκλωση – κάθε άλλο. Οι εκπαιδευτικοί εδώ και δεκαετίες πραγματοποιούν αντίστοιχα προγράμματα ανακύκλωσης, θα έπρεπε να το ξέρετε, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί σύλλογοι και μια σειρά από συλλογικότητες γειτονιάς, επίσης ευαισθητοποιούνται!
Από μια σοβαρή δημοτική αρχή ζητάμε οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!