Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Α. Σπύρου: «Το Μέγα Εμβολιαστικό δεν κλείνει πρόωρα»

«Λουκέτο»  βάζει στις  28 Σεπτεμβρίου  το «Mέγα Εμβολιαστικό Κέντρο στην Κέρκυρα. Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και  υπεύθυνος της  υγειονομικής εγκατάστασης Άγγελος Σπύρου, μιλώντας στην ΚΣ εκτίμησε ότι το Κέντρο «δεν κλείνει πρόωρα».

Ο κ. Σπύρου ερωτηθείς για το πρόωρο- κατά πολλούς- κλείσιμο του Εμβολιαστικού Κέντρου δήλωσε ότι «το mega εμβολιαστικό βοήθησε πολύ στην επιχείρηση «ελευθερία» με στόχο να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης» τονίζοντας ότι τα οφέλη είναι ατομικά αλλά και συλλογικά.

Από την άλλη,  εστίασε στο γεγονός ότι αν και πολλοί πολίτες έχουν θωρακιστεί, απέναντι στον ιό, υπάρχει ένα ποσοστό που παραμένει απροστάτευτο:

«Είναι φυσικό όταν έχει σχεδόν εμβολιαστεί το 60% το πληθυσμού να έχουμε μια ικανοποιητική ανοσολογική απόκριση στη κοινωνία η οποία μπορεί να προστατεύσει το σύστημα υγείας σε σημαντικό βαθμό. Αυτό όμως δεν αρκεί, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, διότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Η μονάδα ειδικών λοιμώξεων και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από συνανθρώπους μας ανεμβολίαστους».

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη, πως το 30% του πληθυσμού  της Κέρκυρας εμβολιάστηκε στο mega εμβολιαστικό, κατά την διάρκεια λειτουργίας του, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η λειτουργία του παρατάθηκε έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 Κατέληξε, σχολιάζοντας ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο δεν κλείνει πρόωρα,  εφόσον ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάζονται έχει μειωθεί  στα 200 περίπου άτομα ημερησίως.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, «οι δομές υγείας στη Κέρκυρα μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό που θα προκύψει, ειδικότερα με την αρωγή της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου υγείας», αναφερόμενος κυρίως σε ενίσχυση προσωπικού.

 

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!