Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Βάσεις 2021: 0 εισακτέοι στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης

Η ανακοίνωση των βάσεων 2021 για τα ΑΕΙ της χώρας με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αποκάλυψε και μερικά παράδοξα καθώς σχολές και τμήματα που στο παρελθόν υπήρξαν περιζήτητα από τους υποψηφίους φέτος έχουν πάει στα… αζήτητα καθώς θα υποδεχθούν ελάχιστους εισακτέους ή και κανέναν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη που φέτος δεν θα υποδεχθεί κανένα νέο φοιτητή παρότι υπήρχε πρόβλεψη για 108 θέσεις.

Στην ίδια κατηγορία και η σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Δράμα που ενώ περίμενε 159 νέους φοιτητές δεν θα έχει επίσης κανένα!

Ακόμη, στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, οι επιτυχόντες είναι μόλις 3, ενώ οι θέσεις στο τμήμα ήταν 185. Στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του ίδιου πανεπιστημίου και πάλι στην Κοζάνη, πέρασαν δύο νέοι φοιτητές, ενώ η πρόβλεψη ήταν για 310 και στο τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, μπαίνουν 3, με πρόβλεψη για 132!

Πηγή:ieidiseis.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!