Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Βγήκαν “off” τα πανελλήνια μαθητικά πρωταθλήματα στο σκάκι

Το Σαββατοκύριακο (13-14/3) επρόκειτο να διεξαχθούν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Tornelo.com, τα πανελλήνια ατομικά σκακιστικά πρωταθλήματα για τις τάξεις Γ-Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικών Σχολείων και τα πανελλήνια ομαδικά Γυμνασίων Λυκείων. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου «έπεσε το δίκτυο». Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ελληνική Σκακιστική Ομοπονδία ανακοίνωσε την διακοπή των αγώνων, ενημερώνοντας πως την ερχόμενη Τρίτη (16/3) θα ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους. Να σημειωθεί ότι στο πρωτάθλημα είχαν δηλώσει συμμετοχή  750 μαθητές-τριες από ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα, από τα δημοτικά σχολεία Κέρκυρας-Παξών στα ατομικά πρωταθλήματα  τα ατομικά , συμμετείχαν 21 μαθητές-μαθήτριες  καθώς δύο αθλητές και μία αθλήτρια του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, που μαθητεύουν σε σχολεία εκτός Κέρκυρας. Στα ομαδικά, μετέχουν δύο κερκυραϊκά γυμνάσια, με ομάδες τεσσάρων σκακιστών το καθένα ξεχωριστά, το 5ο Κέρκυρας και του Θιναλίου.  Υπενθυμίζουμε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (20-21 Μαρτίου) θα διεξαχθούν τα άλλα δύο πανελλήνια μαθητικά πρωταθλήματα για μαθητές-τριες Γυμνασίων-Λυκείων και τα ομαδικά Δημοτικών Σχολείων. Οι συμμετοχές γι΄αυτά τα πρωταθλήματα, στα οποία θα πάρουν μέρος και οι μαθητές-τριες Κέρκυρας-Παξών, λήγουν την ερχόμενη Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής Διαιτησίας των Πρωταθλημάτων είναι ο κερκυραίος διεθνής διαιτητής Φώντας Μακρής.

Η ανακοίνωση της ΕΣΟ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμμετέχοντες,

Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε σήμερα. Καθώς δεν είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε πως οι τεχνικές δυσλειτουργίες στην πλατφόρμα Tornelo που φιλοξένησε το τουρνουά θα επιλυθούν εγκαίρως ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη διεξαγωγή των αγώνων, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναβάλλουμε τους αγώνες. Την Τρίτη, 16/03 θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων μέσα στο Μάρτιο.

Η ανακοίνωση της «Tornelo»

Για το συμβάν εξέδωσαν ανακοίνωση & οι διαχειριστές της πλατφόρμας: «Αυτή ήταν μια κακή μέρα για τον Tornelo. Πρώτον, πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους παίκτες και τους οργανωτές που επηρεάστηκαν σήμερα το απόγευμα.

Είχαμε το μεγαλύτερο ever event μας σε ένα ενιαίο Tournament Lobby (πάνω από 1000 παίκτες σε μία κατηγορία), και οι servers του Lobby δεν τα κατάφεραν καλά. Τελικά το Lobby απλά έπεσε.

Εκτιμώ ότι αυτή ήταν μια εξαιρετικά απογοητευτική εμπειρία για πολλούς παίκτες και επίσης πολύ απογοητευτική για τους διοργανωτές που έχουν βάλει τόσο πολύ δουλειά για να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Είμαστε τρομερά απογοητευμένοι με αυτή την παράσταση. Κυρίως επειδή έχουμε απογοητεύσει τόσα πολλά μέλη της κοινότητας μας. Μετά από τρέξιμο χιλιάδων τουρνουά σκακιού τα τελευταία 25 χρόνια, γνωρίζω οξύτατα την απογοήτευση και τον θυμό που θα βιώνουν οι παίκτες και οι διοργανωτές – Ήμουν εκεί ο ίδιος και τίποτα δεν είναι χειρότερο.

Αναβάλαμε αυτή την εκδήλωση για 24 ώρες και αρχίσαμε να δουλεύουμε για τον εντοπισμό των ζητημάτων και στη συνέχεια να τα λύνουμε. Ελπίζω να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για όλους σε λίγες ώρες».

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!