Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Βελόπουλος: Το πλωτό ασθενοφόρο Ιθάκης έχει και το απαραίτητο προσωπικό του ΕΚΑΒ;

Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος από την Ελληνική Λύση, μετά την πρόσφατη παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου στην ιθάκη. Η ερώτηση, είναια ντίστοιχη με εκείνη που αφορά στην Κέρκυρα και έχει να κάνει με το εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό του ΕΚΑΒ με το οποίο θα πρέπει να επανδρωθεί.

 

Η ερώτηση

 

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:          «Παράδοση πλωτού ασθενοφόρου στην Ιθάκη» 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Κατόπιν πρόσφατης επίσημης ειδικής τελετής, παραδόθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, εξοπλισμένο με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κατάλληλο για μεταφορά ασθενών στην Ιθάκη. Το νέο σκάφος θα συνδράμει στις αυξημένες ανάγκες ασθενών και τραυματιών. Θα ελλιμενίζεται ναι μεν στην Ιθάκη, ωστόσο θα εξυπηρετεί και την Κεφαλονιά, καθώς και τα μικρά νησιά της Λευκάδας, Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι. Εντούτοις, τίθεται εύλογη απορία αν έχει στελεχωθεί το πλωτό ασθενοφόρο της Ιθάκης με προσωπικό του ΕΚΑΒ, λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη στελέχωσης με προσωπικό του ΕΚΑΒ του πλωτού ασθενοφόρου της Κέρκυρας, όπως είχε καταγγελθεί από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, από τις 22 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου 2022, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί 10 διακομιδές από το ΕΚΑΒ Κέρκυρας με πλοία γραμμής, δεν είχε γίνει η χρήση του πλωτού της ασθενοφόρου ούτε μια φορά.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Διατίθεστε να μας ενημερώσετε, εάν το πλωτό ασθενοφόρο της Ιθάκης εκτός του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κατάλληλου για μεταφορά ασθενών διαθέτει και το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ διαχείρισης του εξοπλισμού αυτού για μεταφορά ασθενών;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!