Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλιοπαρουσίαση Δ. Στρατούλη-Ελπίδα για τη ζωή η μεταμόσχευση και δωρεά οργάνων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/1 η παρουσίαση  του βιβλίου του Δ. Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρείς φορές-δωρεά οργάνων-δώρο ζωής» στην αίθουσα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Δήμου Κέρκυρας (Δ.Ο.ΠΑ.Π.Κ) στο Φαληράκι.

Ένα βιβλίο, που κατά τους ομιλητές, είναι ένα βιβλίο βαθύτατα κοινωνικό και πολιτικό που απογειώνει την αισιοδοξία και την ελπίδα για το μεγαλύτερο δώρο, τη ζωή και τονίζει την λύση της μεταμόσχευσης και της δωρεάς οργάνων.

Για το βιβλίο του Δ. Στρατούλη μίλησαν ο Παντελής  Βακιάνης (Νεφρολόγος, Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας), ο Μίλτος Βασιλείου (Πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής πνευμονολογίας), η Πατρίτσια ΝτούττοΣαμοϊλη (Βιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και μέλος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Γενικού Νοσοκομείου), ο Στάθης  Κουλουρίδης (Νεφρολόγος. Διατέλεσε για πολλά χρόνια Διευθυντής του Νεφρολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.)καθώς και ο συγγραφέας  Δημήτρης  Στρατούλης (πρώην Βουλευτής και Υπουργός -Μεταμοσχευμένος εκ νεφρού δύο φορές, διδάκτορας Νομικής στις εργασιακές σχέσεις). Στο συντονισμό ήταν η δημοσιογράφος Μαρίνα Μοσχάτ.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σημαντικότητα του βιβλίου αυτού και την ελπίδα που δίνει σε ανθρώπους , οι οποίοι έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση ενώ είναι πασιφανής η αισιοδοξία που προσφέρεται σ τους  αναγνώστες. Επισήμαναν, επιπλέον, την αναγκαιότητα οργάνωσης  της  κυβέρνησης  και του συστήματος υγείας πάνω σε αυτό το θέμα προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να εκσυγχρονιστούν οι δομές.

Αποτελεί ένα βιβλίο στο οποίο διαφαίνεται το θάρρος, η αγωνιστικότητα και η ελπίδα, η αλληλεγγύη και όπως υπογραμμίζει η κ. Πατρίτσια Ντούττο – Σαμοϊλη, το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου για εκείνη είναι πως “η ζωή σημαίνει ελπίδα” ενώ ο  Δ. Στρατούλης προσθέτει πως ‘’αν δεν υπάρχει αγώνας, δεν υπάρχει και ζωή’’.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής,. Δημήτρης Μπιάγκης,  οι πρ. βουλευτές Στ. Σαμοϊλης, Κ. Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης  Μεταλληνός, ο Σπύρος  Ζουμπουλίδης  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, εκπρόσωπος της Πρυτανείας του Ι.Π. Θεόδωρος Παππάς, η π. αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο π. αντιπεριφερειάρχης Π.Ι.Ν. Γιάννης Φοντάνας, ο π. περιφερειακός σύμβουλος Κέρκυρας Γιάννης Καββαδίας ,ο π. δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, ο π. αντιδήμαρχος Μέσης Κέρκυρας και νυν δημοτικός σύμβουλος δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Γιώργος Καρύδης, ο π. αντιδήμαρχος Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός, ο π. αντιδήμαρχος Κέρκυρας Βασίλης Καββαδίας, ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Κέρκυρας Ευγένιος Ραψομανίκης, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Κέρκυρας Αλέξανδρος Σταματάκος, η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Μαρία Γονίδη, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Βραδής, η  διευθύντρια του Ιδρύματος χρονίως πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ” Ελένη Καρύδη και η Αντιπροσωπεία του συλλόγου νεφροπαθών Κέρκυρας.

 

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!