Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

«Βροχή» τα εντέλλεσθε.. Πήγαινε- έλα στην Κέρκυρα για 12 εφημερίες!

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θέτει σε εφαρμογή την εύκολη λύση. Με… βροχή «εντέλλεσθε» στέλνει από τα Γιάννινα και τους Φιλιάτες γιατρούς προκειμένου να κάνουν 24ωρες εφημερίες στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Δώδεκα γιατροί το μήνα θα μετακινούνται για ένα 24ωρο και άλλα δύο στο δρόμο, αλλά το δεύτερο μάλλον δεν το υπολόγισε κανείς, την ώρα μάλιστα που η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής δεν είναι ρόδινη και σε κάθε περίπτωση γιατροί δεν περισσεύουν.

Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και στις δύο κλινικές –παθολογική και καρδιολογική- δεν ανέκυψαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι γνωστά και στην Ήπειρο από τα μέσα καλοκαιριού τουλάχιστον..

Από τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα για την αντιμετώπισή τους. Και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι –προφανώς υπήρξαν αιτίες και αφορμές για να συμβεί κάτι τέτοιο- μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο των μετακινήσεων.

Την ίδια ώρα, έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι δεν εξετάστηκε από την διοίκηση της ΥΠΕ η προσωρινή επίλυση των προβλημάτων εσωτερικά.  Με γιατρούς δηλαδή από άλλες κλινικές του Νοσοκομείου της Κέρκυρας όπως για παράδειγμα από την Πνευμονολογική ή την ΜΕΘ που διαθέτουν συνολικά 13 γιατρούς.

Η μετακίνηση μιας πλειάδας γιατρών από τα Γιάννινα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στην λειτουργία των δύο νοσοκομείων της πόλης τα οποία καλύπτουν ανάγκες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Το κλίμα στα νοσοκομεία μετά τα εντέλλεσθε είναι βαρύ, ο αναβρασμός μεγάλος και εξίσου σοβαρή η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

 

 

 

 

*epiruspost

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!