Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Γεμίστε τις μπαταρίες σας με όμορφες στιγμές

Η στιγμή των διακοπών έφτασε. Για μερικούς αυτό ερμηνεύεται με διακοπές σε κάποιο νησί, ενώ για άλλους αποτελεί απλά μια παύση από τις εργασιακές τους υποχρεώσεις. Αναμφισβήτητα, ο Αύγουστος έχει ταυτιστεί με ξεκούραση, ηρεμία και χαλάρωση από τον γρήγορο ρυθμό της καθημερινότητας (με εξαίρεση αυτούς που καταπιάνονται με εποχιακές εργασίες).

Μαγδαληνή Δ. Μεσημέρη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Msc Διατροφή και Άσκηση, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Ανδρ.Δενδρινού 2η Παρ. Μητρ.Μεθοδίου 6
Ταυτόχρονα, παρατηρείται «χαλάρωση» και στις επιλογές της τροφής μας, αφού λόγω διακοπών οι ώρες που ξοδεύουμε στο μαγείρεμα λιγοστεύουν. Έτσι, η αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια των διακοπών αποτελεί συχνό φαινόμενο.
Πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας την περίοδο αυτή κάνοντας έξυπνες επιλογές; Μα, ακολουθώντας τα παρακάτω 4 βασικά βήματα:
1. Τρώμε «βασιλικό» πρωινό. Κανένας βασιλιάς δεν τράφηκε με μπουγάτσα και σφολιατοειδή στο πρωινό του. Αντιθέτως, ένα πλούσιο πρωινό με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, βρώμη και ξηρούς καρπούς ή πολύσπορο τοστ με αυγό και λαχανικά είναι επιλογές που θα σας κρατήσουν χορτάτους για ώρες.
2. Πηγαίνουμε πάντα επαρκώς εξοπλισμένοι στην παραλία. Σπιτικά σάντουιτς με λαχανικά, κριτσίνια, φρέσκα φρούτα, μπάρες δημητριακών και τορτίγια με τόνο ή κοτόπουλο είναι μερικές από τις εύκολα μεταφερόμενες επιλογές σνακ στην παραλία. Θα σας χορτάσουν, δίνοντας στον οργανισμό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, είναι μια επιλογή αρκετα «ασφαλής», όπου δίνει χώρο για ό,τι έπεται στη συνέχεια. Επειδή ποτέ δεν ξέρετε πότε ή που θα είναι το επόμενο γεύμα σας, όταν έχετε την επιλογή φροντίστε να την αξιοποιείτε με έξυπνο τρόπο.
3. Ενυδατώστε επαρκώς τον οργανισμό σας. Φροντίστε να καταναλώνετε νερό καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας σας ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα ροφήματα. Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων και τα smoothies αποτελούν τις πιο ασφαλείς επιλογές. Αποφύγετε συσκευασμένους χυμούς, γρανίτες και κοκτέιλ σε καθημερινή βάση. Αντί αυτών, προτιμήστε ένα ποτήρι μπύρα (η μπύρα χωρίς αλκοόλ αποτελεί εξαιρετική επιλογή) ή κρασί, θα σας γλυτώσουν από 150-200 έξτρα θερμίδες.
4. Παιχνίδια στην άμμο και όχι μόνο. Περπατήστε στην παραλία, κολυμπήστε, παίξτε με τα παιδιά σας και γιατί όχι πηγαίνετε για πρωινό τρέξιμο. Σαφώς και η περίοδος των διακοπών απαιτεί ξεκούραση, δοκιμάστε όμως να αδράξετε την ευκαιρία αυτή για να ενισχύσετε τη φυσική σας κατάσταση. Άλλωστε, μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν πολλοί: η άσκηση οδηγεί στην πλήρη ευεξία του σώματος μιας και βοηθά στη χαλάρωση των μυών. Επομένως, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών σας.
Φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των γευμάτων σας κατά την περίοδο των διακοπών, αφού η επικείμενη χαλάρωση μπορεί να σας παρασύρει. Φορτίστε τις μπαταρίες σας μέσα από δραστηριότητες και ενδιαφέρουσες ασχολίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτό θα σας εφοδιάσει με ενέργεια, δημιουργώντας έτσι αναμνήσεις, όπου θα φωτίζουν τις πιο σκοτεινές σκέψεις του χειμώνα. Συλλέξτε όμορφες στιγμές και γεμίστε ενέργεια, χωρίς να φορτώσετε το σώμα σας με περιττές θερμίδες. Που ξέρετε, ίσως αυτές οι διακοπές σηματοδοτήσουν την έναρξη ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής!
Καλές βουτιές!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!