Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΕΓΕΣΥΚ: Η Υφυπουργός καταρρίπτει το αφήγημα της διοίκησης οτι δεν υπάρχουν γιατροι για την Κέρκυρα

Ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή δήλωση της υφυπουργού Υγείας για τις ιατρικές ειδικότητες.

Αναλυτικά:

Το ακούσαμε και αυτό….

Δια στόματος της υφυπουργού υγείας σχολιάστηκε στις 6/6/22 το επερχόμενο νομοσχέδιο για τις Ιατρικές ειδικότητες που θα κατατεθεί στη βουλή τις επόμενες εβδομάδες λέγοντας :
«Στην Ελλάδα, παρατηρείται υπερπαραγωγή σε ειδικότητες της κοινότητας, όπως είναι για παράδειγμα η Παθολογία και η Καρδιολογία, ενώ αντιθέτως, όπως αποκαλύφθηκε και στη διάρκεια της πανδημίας, το ΕΣΥ «ασθενεί» σε νοσοκομειακές ειδικότητες αιχμής, όπως είναι οι αναισθησιολόγοι και οι εντατικολόγοι.»
Η παραδοχή δια στόματος της Υφυπουργού, για υπερπαραγωγή παθολόγων και καρδιολόγων, καταρρίπτει το αφήγημα της διοικησης ότι δεν υπάρχουν Ιατροί να στελεχώσουν τις δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας της Κέρκυρας … βγάζουν τον μανδύα της υποκρισίας από όσους υποστηρίζουν το αντίθετο και αρκούνται σε ευχολόγια.
Το ερώτημα που υπάρχει παραμένει:
Που είναι οι πλεονάζοντες παθολόγοι και καρδιολόγοι;
Θα δοθούν επιτέλους κίνητρα για να έχουμε ενδιαφέρων από τους πλεονάζοντες…. παθολόγους σύμφωνα με την υφυπουργό, να στελεχώσουν τις δομές Υγείας μας;
Γιατί δε γίνεται μια συντονισμένη κίνηση για ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ προβληματική ζώνη;
Η ένταξη στην Α προβληματική δίνει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να παρέχει κίνητρα σε τοπικό επίπεδο ανεξάρτητα της γενικής νομοθεσίας.
Μήπως αυτός είναι ο λόγος σιωπής του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας;
Μήπως αυτός είναι ο λόγος μη δυναμικής διεκδίκησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πάρα του ομόφωνου ψηφίσματος;
Δεν ξεχνάμε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη, στην αρχή της πανδημίας απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για οικονομικά κίνητρα, όχι μόνο στους Ιατρούς, αλλά και στο λοιπό προσωπικό.
Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!