Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί είδα το Τoc x2 τρεις φορές;

Γράφει η Αναστασία Παριανού*

 

Η τελευταία μου εμμονή λέγεται Toc x2!

Το κερκυραϊκό κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τις παραστάσεις του Toc x2 από την Κερκυραϊκή Σκηνή στο Δημοτικό Θέατρο. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά κατά τη γνώμη μου οι κυριότεροι είναι οι παρακάτω:

-Πρόκειται για μια κωμωδία που παρότι πραγματεύεται μια σοβαρή ψυχική πάθηση όπως είναι η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ΙΨΔ), οι θεατές θα γελάσουν με την ψυχή τους, θα προβληματιστούν και θα φύγουν εσωτερικά πλουσιότεροι από αυτή την παράσταση.

-Το Toc x2 δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, δείχνοντάς μας την αξία της φιλίας και τον μοναδικό τρόπο δημιουργίας ουσιαστικών σχέσεων υπό ιδιάζουσες συνθήκες.

-Το Toc x2 μας δείχνει ότι όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε κάποια στιγμή με τους χαρακτήρες της παράστασης και να αναγνωρίσουμε, έστω αμυδρά, κάποια στοιχεία του εαυτού μας ή δικών μας ανθρώπων και φίλων.

Το ηχηρό μήνυμα της παράστασης είναι ότι τα άτομα με ΙΨΔ έχουν το δικαίωμα να επιζητούν την αποδοχή μέσα στη διαφορετικότητα τους. Οι ατέλειες και οι διαφορές επιτρέπονται και παρουσιάζονται η κάθε μια ξεχωριστά μέσα από τους καταπληκτικά δοσμένους χαρακτήρες της παράστασης. Με σωστές δόσεις χιούμορ συνδέονται τα κωμικά με τα ιατρικά στοιχεία και οδηγούν τον θεατή με ευρηματικό τρόπο σε μια απροσδόκητη και καλοδουλεμένη ανατροπή στο τέλος της παράστασης. Όλα τα παραπάνω γίνονται δυνατά μέσα από μια καταπληκτική ομάδα ηθοποιών υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Νότας Δαρμανή που κάνει το δύσκολο και σκοτεινό να φαίνεται απλό και γεμάτο φως. Αξίζει να δείτε το Toc x2 και μια, και δύο και τρεις φορές και όσες ακόμα θέλετε!

 

*Καθηγήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας  του Ιονίου Πανεπιστημίου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!