Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας CERN ταξιδεύει το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας

Το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας, θεωρώντας χρέος του να προσφέρει στους μαθητές του όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για μάθηση και πολύτιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες, θεσμοθέτησε, από το 2016, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης μαθητών του στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας CERN (https://home.cern), ο οποίος βρίσκεται στη Γενεύη. Έτσι, φέτος αναχωρούν 46 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί έχοντας ήδη εξασφαλίσει πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του από Έλληνες και ξένους επιστήμονες.
Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι αφενός η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας τους, και αφετέρου η ενημέρωσή τους για τις προσφερόμενες δυνατότητες ακαδημαϊκών σπουδών στις Φυσικές Επιστήμες.
Με αυτήν την ευκαιρία θα μεταβούν και στη Ζυρίχη όπου θα ξεναγηθούν στο Πανεπιστήμιο ETH (https://ethz.ch/en.html) στο οποίο φοίτησε και δίδαξε ο Albert Einstein, στη Λοζάνη στο μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων, στη Βέρνη στο σπίτι του Albert Einstein στο Μιλάνο κ.α.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!