Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γκίκας για ένταξη των Φιλαρμονικών  Κέρκυρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με αφορμή την εγγραφή στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την εγγραφή των Φιλαρμονικών στο  Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μετά από πρωτοβουλία των δύο παλαιότερων Φιλαρμονικών της Κέρκυρας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος».

Να θυμίσω ότι η κ. Μενδώνη ήταν η πρώτη Υπουργός της Κυβέρνησής μας που επισκέφθηκε την Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2019 και είχαμε από τότε συζητήσει την ενίσχυση των Φιλαρμονικών μας και μας είχε παρουσιάσει το υπόδειγμα της διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως προβλέπεται από την ομώνυμη Σύμβαση της UNESCO και εφαρμόζεται από την Ελλάδα

Όπως ανέφερε σήμερα και η Υπουργός «λόγω της ενεργής παρουσίας τους για σχεδόν δύο αιώνες οι Μπάντες της Κέρκυρας αποτελούν το μουσικό «σήμα κατατεθέν» της κερκυραϊκής πολιτισμικής πραγματικότητας. Προσφέρουν δε σε ετήσια βάση δωρεάν τη δυνατότητα άτυπης μουσικής εκπαίδευσης, την ανάπτυξη καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας με βιωματικό τρόπο».

Η Κέρκυρα είναι πράγματι Νησί του Πολιτισμού και της Μουσικής και η σημερινή απόφαση  του Υπουργείου Πολιτισμού ενδυναμώνει και διασφαλίζει την Πολιτιστική και Μουσική μας Κληρονομιά. Εκφράζω την ικανοποίηση μου για αυτήν την εξέλιξη.».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!