Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γκίκας για Δομές Υγείας: “Η Κέρκυρα «και με το Νόμο» στις Αγονες και Προβληματικές Περιοχές Α’ Κατηγορίας”

Με αφορμή την αποδοχή από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, της Τροπολογίας που υπογράφουν οι 3 Βουλευτές Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, με την οποία εντάσσονται όλες οι Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας στις Άγονες και Προβληματικές Περιοχές Α’ Κατηγορίας, ο κ. Γκίκας  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώσαμε σήμερα δυνάμεις και πετύχαμε να γίνει αποδεκτή η Τροπολογία που καταθέσαμε στην Βουλή – οι 3 Βουλευτές της Κέρκυρας – με την οποία όλες οι Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας (Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας) εντάσσονται στις Άγονες και Προβληματικές Περιοχές Α’ Κατηγορίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί παρέχονται επιπλέον κίνητρα στους Ιατρούς, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων.

 Επίσης διορθώνεται  η στρέβλωση του άρθρου 40 του νόμου 4737/2020 που με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές του Ιανού εντάχθηκαν όλα τα νησιά του Ιονίου πλην της Κέρκυρας στις Άγονες και Προβληματικές Περιοχές Α’ Κατηγορίας.

 Βεβαίως και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατίθεται σε λίγες ημέρες στην Βουλή, θα περιλαμβάνονται επιπλέον σημαντικά κίνητρα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις νησιωτικές περιοχές!

 Θερμές ευχαριστίες λοιπόν στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και στην Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα για την αποδοχή της Τροπολογίας.

 Στο νομοσχέδιο που μόλις ψηφίσαμε συμπεριλαμβάνονται και δύο άλλες κρίσιμες διατάξεις. Πρώτον, παρατείνονται για 3 μήνες οι συμβάσεις ΙΔΟΧ των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας και δεύτερον, με το άρθρο 10 παρατείνονται οι συμβάσεις των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας εως 30/9/2022.»

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!