Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Γκίκας: Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, είχε χθες ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το Έργο Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε στον κ. Γκίκα ότι τα έργα της Β΄ και Γ΄ φάσης, που περιλαμβάνουν την κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, προϋπολογισμού 250 εκατ. Ευρώ, εντάχθηκαν και επίσημα στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα χρηματοδοτηθούν συνεπώς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Οπως ενημέρωσε ο βουλευτής:  Επιπλέον, προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει προγραμματιστεί, τις επόμενες ημέρες το έργο θα περάσει από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Το έργο θα παραχωρηθεί στον ανάδοχο για 30 χρόνια, εκ των οποίων τρία χρόνια υπολογίζονται ως κατασκευαστική περίοδος και 27 χρόνια ως περίοδος λειτουργίας και συντήρησης της υποδομής.

Σε ότι αφορά στο έργο κατασκευής της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσηίδας και τα συνοδά έργα, προϋπολογισμού 29,1 εκατ. Ευρώ, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος και η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.

Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να επισκεφτεί και τις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν τα μεγάλα έργα ύδρευσης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής,μου ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έργα της Β΄ και Γ΄ φάσης του Έργου Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας,που θα εκτελεστούν μέσω ΣΔΙΤ, εντάχθηκαν και επίσημα στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη, αφού η διασφάλιση της χρηματοδότησης βάζει οριστικά σε ρότα υλοποίησης αυτό το πολύπαθο αλλά πολύ σημαντικό για την Κέρκυρα έργο.Συνεπώς, περνάμε πλέον στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, η οποία προβλέπει την προετοιμασία για τον διεθνή διαγωνισμό και εν συνεχεία την κατασκευή.

Επιθυμώ να ευχαριστώ τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, γιατί χάρη στις ουσιαστικές τους προσπάθειες έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στην πραγματοποίηση του σημαντικού και αναγκαίου αυτού έργου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!