Quantcast
ΤΟΠΙΚΑ

Γκίκας: «Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τον απολύτως ενδεδειγμένο τρόπο τις Τουρκικές Προκλήσεις»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τους Βουλευτές για τρέχουσες εξελίξεις και την αποστολή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, ο Στέφανος Γκίκας υπογράμμισε ότι η αντιμετώπισή τους από την Ελληνική πολιτική ηγεσία «είναι απολύτως ενδεδειγμένη, ψύχραιμη, αλλά και αποφασιστική». Σημείωσε ότι διαχρονικά οι τοποθετήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι πιο αυστηρές, παρατηρώντας: «όταν με ωμό τρόπο αμφισβητείται η κυριαρχία νήσων, και λίγα που λέμε…».

Σε ότι αφορά στην αποστολή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο κ. Γκίκας επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην προβεί σε αυτή την κίνηση, δεδομένου ότι όλες οι χώρες με τις οποίες έχουμε συνάψει ουσιαστικές, στρατηγικές εταιρικές σχέσεις βοηθούν την Ουκρανία και αμυντικά.

Ο Βουλευτής έδωσε έμφαση στις διαβεβαιώσεις που παρείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες δεν δημιουργήθηκε καμία απολύτως έλλειψη από την αποστολή υλικού που προήλθε από αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα τόνισε ότι «δείχνουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αναθεωρητική δύναμη που θεωρεί ότι είναι ισχυρότερη και παραβιάζει σύνορα».

Ο κ. Γκίκας εξέφρασε επιπλέον την λύπη του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωςΑξιωματική Αντιπολίτευση κρατά διαφορετική στάση επί του ζητήματος, παρόλο που έχοντας αποκτήσει και κυβερνητική εμπειρία γνωρίζει ποιο είναι το διακύβευμα.

Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε επίσης στην ανταλλαγή των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP1 με Marder, κάνοντας λόγο για μία πολύ συμφέρουσα ανταλλαγή, η οποία όπως διαβεβαίωσε και ο κ. Παναγιωτόπουλος, δεν θα δημιουργήσει ελλείψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εξήγησε ότι ως πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα θα αυξήσουν την αποτρεπτική μας ισχύ.Ανέδειξε επιπλέον την πτυχή της ενδυνάμωσης της στρατιωτικής μας συνεργασίας με την Γερμανία, ένα στοιχείο που έχει «ιδιαίτερη σημασία».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γκίκας εκτίμησε ότι οι επόμενες εβδομάδες και μήνες ενδέχεται να είναι δύσκολοι. Εξέφρασε ωστόσο την βεβαιότητα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα διαχειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ τόνισε την ανάγκη, όλες οι πτέρυγες της Βουλής να είναι ενωμένες και να επιδείξουν «Εθνική ομοψυχία απέναντι σε όλες τις εκφάνσεις της τουρκικής ρητορικής αλλά και επί του πεδίου».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!