Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γκίκας με Δήμα για τη στήριξη των επιστημονικών συνεδρίων του ΕΙΘΕ στην Κέρκυρα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Βασικό θέμα της συνάντησης απετέλεσε η ενημέρωση του Υφυπουργού για τα τοπικά επιστημονικά Συνέδρια και μεταπτυχιακών σχολείων που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα από το ΕΙΘΕ (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών) με την συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 400 επιστήμονες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων εξέχουσες προσωπικότητες της επιστήμης και νομπελίστες.
Ο κ. Γκίκας, συνοδευόμενος από τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ Γιώργο Ζουπάνο, παρουσίασε στον Υφυπουργό την μεγάλη ανταπόκριση που έχουν τα ετήσια Συνέδρια στην επιστημονική κοινότητα, η οποία έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα, ενώ συμβάλλει στην προβολή της Κέρκυρας και της χώρας μας γενικότερα.
Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η δυνατότητα μόνιμης στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της σειράς των συγκεκριμένων Συνεδριών, προκειμένου η διοργάνωσή τους να γίνει πιο άρτιακαι με την δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων επιστημόνων.
Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι την παρούσα περίοδο γίνεται προσπάθεια καταγραφής όλων των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων της Χώρας, ώστε εν συνεχεία να αξιολογηθούν και να ενισχυθούν εφόσον πράγματι προσφέρουν στην επιστημονική έρευνα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!