Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γκίκας: Να ενισχυθεί η Μοίρα Πυρ. Αεροσκαφών στην Κέρκυρα & να μεταφερθεί ο Α’ Π.Σ .

Ομιλία επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο συζητήθηκε χθες στη Βουλή, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις που αναφέρονται στο Πυροσβεστικό Σώμα και υπογράμμισε την σημασία της αναβάθμισής του, ώστε να γίνει «ισότιμο» με τα άλλα Σώματα Ασφαλείας.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εστίασε στην ανάγκη ύπαρξης Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Μελετών, ώστε το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα να μπορεί να αναλαμβάνει έργα, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Παρουσίασε το παράδειγμα, όπου η μεταφορά του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας στην Κεντρική Διοίκηση δεν έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια εξαιτίας αυτής της έλλειψης.

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών που εδρεύει στη Κέρκυρα. «Η μικρή μονάδα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών πρέπει να ενισχυθεί, καθώς κάθε καλοκαίρι έχουμε πολλές πυρκαγιές στα Ιόνια Νησιά

Επίσης κάλεσε τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, μετά από 10 χρόνια κρίσης, να εξετάσουν την ουσιαστική αναβάθμιση των εναέριων και των επίγειων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και του εξοπλισμού του προσωπικού, όπου χρειάζεται.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!